Paikusel peeti Eestimaa Spordiliit Jõud meistrivõistlused maadluses

Spordiliit Jõud korraldas 4. aprillil koostöös Pärnumaa Spordiliiduga 2015. aasta meistrivõistlused kreeka-rooma maadluses, vabamaadluses ja naistemaadluses. Spordiklubi Leo poolt läbiviidud võistlused toimusid Paikuse Spordikeskuses.

Joud Paikusel 2
Spordiliit Jõud meistrivõistlused maadluses Paikusel. Foto: Urmas Saard

„Võistluste algusaegasid on hetkel raske määrata. Minul andmed puuduvad, aga see jääb nõukogude aega,“ vastas ajalugu puudutavale küsimusele võistluste peakorraldaja Kauri Mitt, kes on samaaegselt nii treener, kohtunik, kui ka maadlusmatil võistleja. Üldjuhul maadleb ta kehakaalus kuni 59 kg, kuid sel korral võistlejana ei osalenud. Paikuse spordihallis maadles ta viimati võistlusmatil mullu septembris toimunud XIII Leo Kreinini rahvusvahelisel mälestusvõistlusel kreeka-rooma maadluses ja saavutas võidu oma raskuskaalus.

Aga vaatamata Kauri kõrvale jäämisele oli korraldaja maakond ikkagi tubli, tulles kreeka-roomas teiseks ja vabamaadluses kolmandale kohale. „Meie oma klubist oli veel võistlemas näiteks Argo Mitt, kes on tulnud Eesti teiseks ja kolmandaks. Sel võistlusel tuli ta nii vabas, kui kreeka- roomas esimeseks,“ kommenteeris Kauri Mitt.

Raske on ära märkimist väärivaid võistlejaid välja tuua, aga näiteks Leo poolt välja pandud Randel Uibo on tulnud noorte vanuseklassis viiekordseks Eesti meistriks. Kehakaalus 85 on teiseks tulnud Janno Lampp saavutanud väga häid tulemusi sõjaväelistel retkedel. Näiteks võitis 2014. aastal Utria dessandi ja tuli mullu esimeseks ka rahvusvahelisel militaarvõistlusel Altcaril.

„Sama kehakaalu esimene mees oli Alik Tseiko Lääne-Virumaalt, aga ta on vist Eesti parim MMA võitleja,“ nimetas Kauri Mitt.

Karikate saajad olid võitja maakonnad kõikides maadlusliikides. Seda puhku läksid siis kreeka-roomas ja vabamaadluses karikad Lääne-Virumaale ja naistemaadluses Viljandimaale.

„Varasemalt oleme ise Pärnumaaga tulnud 2013. aastal kreeka-roomas kolmandaks ja vabamaadluses teiseks. Need olid Eestimaa Talimängud, mida samamoodi Jõud korraldas.
2014. aastal olime kreeka- roomas teised,“ tegi Kauri Mitt Pärnumaaga võrdleva tagasivaate.

Spordialade võitjat võistkonda autasustati karika ja diplomiga, II-III koha saavutanud võistkondi diplomitega. Spordialadel I-III koha kehakaaludes saavutanud võistlejaid autasustati kuld-, hõbe-ja pronksmedali ning diplomiga.

Paikusel toimuvad järgmised maadlusvõistlused 25. aprillil, kui koostöös Eesti Maadlusliiduga korraldab Spordiklubi Leo Eesti meistrivõistlused juuniorite vanuse klassile.

Urmas Saard