Kylauudis.ee

on kodanikualgatuse korras sündinud infoportaal, mis vahendab kodukandi uudiseid ja elulist infot inimeselt inimesele. Loe lähemalt!

ENFRDEESFILVVRO

Kaastööd ja kirjad
palume saata e-posti aadressil info@kylauudis.ee

Nädala mõte

"Pilk üle õla ja sammuga edasi."

Vaata nädala mõtete arhiivi!

Viimased uudised

Arhiiv

Sõbrad, toetajad

aprill 2015
E T K N R L P
« märts   mai »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Galerii: Kümme aastat iluvõimlemist Sindis

5. aprillil toimus rohke osavõtuga pidu “Kümme aastat võimlemist Sindis”.

Sindi ANK X VP 19

Sindi Avatud Noortekeskuse kümnes võimlemispidu Sindi seltsimajas. Foto: Urmas Saard

Sindi Avatud Noortekeskuses alustati iluvõimlemisega treener Margit Schmidti juhendamisel 10 aastat tagasi. Igal kevadel on peetud Sindi seltsimajas võimlemispidu koos teiste Pärnumaa sarnaste rühmadega. Tänavu osales Sindist, Pärnust, Paikuse, Saarde ja Tahkuranna vallast kokku tosin rühma 104 osalejaga: Githa vilistlased, neiud ja kolmas kuni viies klass; Rüht neiud, Paikuse lasterühm ja Sipsikud; Ainula Vikerkaarepiigad, Piisake ja Tibud; Laine Mägi tantsukooli Uulu diskotantsijad; Sindi Täheratas ja Stella.

Pidu algas Stella esinejatega, kellest paljud olid 10 aastat tagasi Sindi esimesed iluvõimlejad. Poolteist tundi kestnud kavasse mahtus 27 etteasted. Tutvustavaid vahelugusid jutustas Margit Schmidt. Muuhulgas ütles ta, et kunagi ammu armastasid tütarlapsed rohelisel murul nööriga hüpelda. „Nüüd ollakse hüppenööri unustamas, aga õnneks osatakse Sindi seltsimaja suurel laval seda täna taas kasutada.“ Pidu lõpetavalt esines Stella lindikavaga „Päikesetõus mägedes“. Sellele järgnesid tänamised ja viimaks kutsuti tervet saalitäit rahvast ühistantsule. Helikandjalt voogavatest muusikarütmidest meenusid sõnad: „Tantsi hopp Johanna, hopp Johanna. Tantsi hopp Johanna kuni lõpeb öö. Tantsi hopp Johanna, hopp Johanna Hopp kuni hommik käes…“ Selle taktis liikus rahvas pingiridade vahel nõnda kuidas sadakond ja rohkemgi osalejat laval ette tegi.

Linnale olulist kultuurisündmust toetasid Sindi Linnavalitsus, Fein-Elast Esonia, Pajo trükikoda.

Urmas Saard

 

Comments are closed.