Otepääd väisas Jaapani suursaatkonna kultuuriatašee Takashi Ato

3. veebruaril külastasid Otepääd Jaapani suursaatkonna kultuuriatašee Takashi Ato ja saatkonna kultuuriassistent Marion Karro.

Kultuuriatašee kohtus Otepää vallavalitsuses Otepää vallavolikogu esimehe Jaanus Raidali ja vallavanema Kalev Lauliga, kes andsid talle Otepääst ülevaate. Edasi suunduti juba Pühajärve Põhikooli ja Otepää Gümnaasiumi, kus Takashi Ato kohtus kooliperega ja tutvustas õpilastele Jaapani kultuuri ja sealseid kombeid. Eriti suurt elevust tekitas õpilastes video, mis rääkis Jaapani kooliõpilaste elust. Hiljem tutvustasid koolide direktorid kultuuriatašeele koolimaja.

Külaskäigule koolidesse järgnes küllakutse Otepää valla koolide õpilastele külastada Jaapani saatkonda märtsikuus, mille mõlemad koolid ka vastu võtsid.

Hiljem tutvusid külalised Otepää Talispordimuuseumiga, Tehvandi Spordikeskuse, Väikese Munamäe suusakeskuse, Eesti Lipu toa ja Otepää kirikuga.

Takashi Atole oli see esimene Otepää külastus ja talle jäi sellest väga hea mulje. Kultuuriassistent Marion Karro selgitas, et hooajaliste pealinnade idee tundus Jaapani saatkonna diplomaatidele väga huvitav ning seega otsustati 2014/2015 õppeaastal korraldada koostöös kohalike omavalitsuste ja koolidega koolikülastusi linnades, mis on Eesti hooajalised pealinnad.

“Tutvudes Otepää ajaloo ja Eesti lipu looga, mõistan, kui tähtis roll on Otepääl läbi aegade olnud, Otepää on küll väike koht, kuid väga tähtis ja silmapaistev,” lausus Takashi Ato.

Eelnevalt on Takashi Ato töötanud Bangladeshis, Austraalias Melbourne`is, Nepaalis, Sri Lankal, Uus-Meremaal. Aastal 2013 asus ta tööle Eestisse.

Rohkem fotosid!