Wendre kinkis Eesti vastsündinutele 42010 tekki ja patja

Hetk heategevusprojekti tänuürituselt. Foto: Raido Pajula.

Aasta alguses jõudis lõpule üks Eesti kõigi aegade mahukamaid eraalgatuslikke heategevusprojekte, mille käigus kinkis AS Wendre kolme aasta jooksul igale Eestis sündinud lapsele teki ja padja – kokku 42010 magamiskomplekti.

Projektile panid õla alla ka Tallinna Lastehaigla Toetusfond, Eesti Ämmaemandate Ühing ning kullerfirma DPD, kes aitasid pakid kohale toimetada. Heategevusprojekti investeeringu kogumaht oli 500 000 eurot.

Täna ASi Wendre Pärnu peakontoris toimunud heategevusprojekti tänuüritusel osalesid sotsiaalminister Urmas Kruuse, Tallinna Lastehaigla Toetusfondi patroon Evelin Ilves, Pärnu linnapea Toomas Kivimägi, Pärnu haigla juht Urmas Sule, Wendre ASi nõukogu esimees Peter Hunt jpt.

“Iga heategevuslik eraalgatus, eriti aga Eesti lastele suunatud, aitab muuta kogu meie ühiskonda hoolivamaks ja soojemaks,” sõnas Tallinna Lastehaigla Toetusfondi patroon Evelin Ilves. “Wendre algatatud heategevusprojekt on suurepärane näide ja eeskuju paljudele, et iga ettevõte saab oma riiki panustada lisaks maksudele ka millegi väga õilsaga.”

“Tahaksin riigi poolt tänada kõiki, kes nende kolme aasta jooksul on oma panuse sellesse suurepärasesse projekti andnud,” rääkis tervise- ja tööminister Urmas Kruuse . “Eelkõige kuulub minu tunnustus aga Peter Hundile ja ASi Wendre töötajatele, kes on näidanud, et keegi ei pea midagi tegema riigi asemel. Kuid on siiski väga ilus, kui tehakse midagi riigile lisaks. Peter Hunt on toonud sellise Läänes väga levinud heategevusliku mõtteviisi Eestisse, kus ettevõtted panustavad pikaajaliselt oma riigi heaollu ja seda mitte üksnes raha, vaid ka hea algatusvõime ja sotsiaalse eeskujuga. 42010 kingitud teki-padja komplekti on märkimisväärne arv – see on terve Pärnu linna jagu inimesi, kes seda projekti tulevikus mäletavad. Loodetavasti tuleb nendel lastel ka natuke ettevõtlikum uni – sest meil on rohkem vaja ettevõtetest eeskujusid, kes panustavad ühiskonda nii töökohtade loomise kui sotsiaalse vastutustundega.”

“Tegemist on vaieldamatult Wendre ajaloo suurima ja mahukaima heategevusprojektiga, mille eest tahaksin isiklikult tänada eelkõige Wendre töötajaid, samuti kõiki Eesti ämmaemandaid ja kullerifirma DPD inimesi, kes oma vaeva ja kuludega need enam kui 40 000 pakki kohale toimetasid,” kinnitas ASi Wendre nõukogu esimeesPeter Hunt . “Projekti algatuse idee oli tegelikult väga lihtne – kuigi Wendre müügiturust moodustab Eesti täna vähem kui 1%, oleme me alguse saanud siit. Selle projektiga soovisime midagi tagasi anda ühiskonnale, kust on pärit meie tänased ja tulevased tublid töökäed. Ühtlasi soovisime tänada kõiki värskeid emasid-isasid, et nad on panustanud Eesti ühiskonna kasvamisse. Ma loodan väga, et see algatus andis ka laiemalt Eesti ühiskonnale sõnumi – et Eestis on hea elada ja kasvada ning tegelikult saab igaüks meist, ükskõik kui väike või suur, teha midagi selleks, et see jätkuvalt nii oleks.”

AS Wendre (www.wendre.ee) on kasvanud väikesest linavabrikust Vändras 100 miljoni euro suuruse käibega rahvusvaheliseks ettevõtteks. Ettevõttel on tootmisüksused Eestis, Poolas, Soomes, Venemaal ja Hiinas, kus ta pakub tööd ligi 1000 inimesele. AS Wendre pakub kõrge kvaliteediga vooditarbeid maailma suurimatele jaemüügikettidele enam kui 40 riigis. Wendre ambitsiooniks on olla kaasaegsete materjalide ja tehnoloogiate tundmises ja kasutamises turuliider ning seda teadmist soovitakse viia võimalikult paljude inimesteni.