Uute tantsude konkurss juhatab sisse II Eesti Naiste Tantsupeo

ntp1Laupäeval toimuv II uute naistetantsude konkurss on ühtlasi avaakordiks II Eesti Naiste Tantsupeole, mis leiab aset Jõgeval 2016. aasta 12. juunil.

Jõgeva Kultuurikeskuses 1. novembril toimuvale konkursile laekus tähtajaks 39 uut tantsu nais-, neidude- ja memmede rühmadele. Tantse hindab viieliikmeline žürii, kuhu kuuluvad Ilma Adamson, Ülle Feršel, Kadri Tiis, Helle-Mare Kõmmus ja Ülar Martjan. Lisaks jälgib kava ja teeb oma valikuid II Eesti Naiste Tantsupeo lavastustoimkond.

„Konkursi eesmärk on leida uusi tantse II Eesti Naiste Tantsupeo repertuaari ja ka teisi toredaid tantse meie tantsurühmadele, “ ütles võistluste korraldaja ja naiste tantsupeo korraldustoimkonna juht Airi Rütter. “Soovime, et II Eesti Naiste Tantsupidu annaks kõigile Eestis ja ka väljaspool Eestit tegutsevatele nais- ja neiduderühmadele taas võimaluse tunnetada seda seletamatut koostantsimise ja üheshingamise lummust.”

Konkursi lõpus on kavas koostööleppe sõlmimine II Eesti Naiste Tantsupeo korraldamiseks 2016. aasta juunis.

Koostööleppele kirjutavad alla Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev, Jõgeva linnapea Aare Olgo, Eesti Rahvatantsu- ja Rahvamuusika Seltsi tegevdirektor Epp Joab, Eesti Rahvakultuuri Keskuse direktor Aivi Lintermann ja peo peakorraldaja Folklooriseltsi Jõgevahe Pere juhatuse esimees Airi Rütter. Koostööallkirja annab pidulikult ka peo pealavastaja, kes kuulutatakse välja 1. novembril.

Uute naistetantsude konkurssi toetavad Eesti Kultuurkapital, Eesti Kultuurkapitali kohalik ekspertgrupp, Jõgevamaa Omavalitsuste Liit, Jõgeva Linnavalitsus, Jõgeva Kultuurikeskus, Jõgeva Muusikakool, Jõgeva Majandusühistu, E-Piim ja Aivar Kokk.

II Eesti Naiste Tantsupidu on jätkuks esimesele peole, mis toimus Jõgeva linna staadionil 12. juunil 2011. Pidu kandis nime „NaiseLugu“. Tol korral võttis etendustest osa 3500 tantsijat.