Sännas alustab lastele mõeldud idamaiste võitluskunstide huviring

Teisipäeval 7. oktoobril toimub Sännas Leiutajate Külakoolis 7-14. aastastele lastele mõeldud võistluskunstide huviringi esimene kogunemine. Huviringi ühe korra osalustasu on 2 eurot. Ring toimub 18. novembrini.

Võitluskunste õpetab Jaapani päritolu Havail elav ameeriklane Jigaku Ryan Nakade, kes on õppinud joogateraapiat ja idamaised ravimeetodeid Ananda kolledžis Ameerikas. Ta on sertifitseeritud jooga ja ayurveeda õpetaja ning on lõpetamas oma veeda astroloogia (sünnikaardi koostamise) õpinguid.

Üle nelja aasta on Jigaku juhendanud joogalaagreid Kalifornias, Oregonis ja Havail, olnud budistliku psühholoogia ja väelaulude õpetaja. Praegu elab Jigaku Havail ja on seal tegev jooga, väelaulude ja meditatsiooni juhendajana.

Jigaku ema on budistlik preester ja ta ise on teadlikult huvitunud vaimsetest teemadest alates oma teismeeast. Elukogemused on viinud teda silmitsi küsimustega kannatusest, eluülesandest, õnnest ja õnnestumistest.

Sellest ajast peale on ta põhjalikult õppinud ja uurinud erinevaid vaimseid traditsioone nagu jooga ja budism, sealhulgas omandanud oskusi meditatsiooni, ravimise, astroloogia, Tai Chi, võitluskunstide ja jungiaanliku psühholoogia kohta.

Jigaku viibib Sännas 2 kuud, mil ta teeb koos Leiutajate Külakooli lastega muusikat, laulmist, võitluskunste ning õpetab inglise keelt.

Võitluskunstid on suurepärane võimalus lapsel arendada keskendumisoskust ja kehalist liikumist, samas pakkudes puhast rõõmu. Õpitakse Wing Chun’i (mille on poulaarseks teinud Bruce Lee), Qi gong’i ja Tai chi’d, mis on oma olemuselt pehmemad võitluskunstid.

Osalemiseks palutakse registreerida: kultuurimois@kultuuritehas.ee või 555 88 929 (Kadi).