Selgusid Seto Külävüü kostipäeva fotomängu parimad

Parim melupilt. Foto: Merli Jürisoo
Parim melupilt. Foto: Merli Jürisoo
Seto Külavüü Kostipäeva fotomängu parimad pildid tegid Kadri Reimann, Avely Pekka ja Merli Jürisoo.

16. augustil toimus Seto Külävüü kostipäiv ehk Setomaa kohvikutepäev. Ürituse raames kutsusime osalejaid oma muljeid jäädvustama ja osa võtma fotomängust. Saadetud piltidest valis kohalik zürii parimatena välja Kadri Reimanni, Avely Pekka ja Merli Jürisoo saadetud foto. Loosiõnn naeratas Enel Pungasele.

Fotojahi mängus osalejad pidid pilte tegema vähemalt kolmes kohvikus ja need fotod saatma meilile kostipaiv@setomaa.ee. Kokku osales fotomängus 9 fotograafi 80 fotoga. Fotomängu auhinnad on välja pannud kostipäeval osalenud kohvikud.

Auhindadeks on:
· Kohvik Kolme sõsara hõrgutised jagab hea söögi tegemiseks innustust kokaraamatuga. Nedsaja metsa- ja külakohvikult selle juurde küla pillimehelt CD-plaat.
· Kohvik Kirriv pini Tsiistre linamuuseumis kutsub tagasi muuseumit külastama ja lõunatama. Toomemäe piirakupuhvetilt suvemeenutuseks marineeritud kukeseened.
· Kohvik Keelele ja Meelele ERAA majas kutsub tagasi lõunatama või õhtusööki nautima. Toomemäe piirakupuhvetilt suvemeenutuseks võilillemesi.
· Rikka Ivvani talukohviku eriauhind on talus toodetud tõrv ja tõrvaseep.
· Parima kunstilise lahendusega fotole Kopanka kohviku poolt kootud vaibake ja kohvikult Lüübnitsa kalapalalt meenutuseks Mikitamäe kruus.
· Loosiauhinna võitjale seto lõuna koos sootska Aare Hõrnaga, Setomaa ja kultuuripealinna juttudega. Lüübnitsa kalapalalt meenutuseks Mikitamäe kruus.

Tagasiside kostipäevale oli taas väga positiivne: päeva nautisid nii kohvikute pidajad, Setomaa kogukond ja ka külalised kaugemalt. Nii külalisi kui inimesi kohvikute meeskondades oli kaks korda rohkem kui esimesel aastal, ka kohaliku toidu pakkujaid kaasati rohkem. Järgmine kostipäiv toimub toimub 15. augustil 2015, seekord soome-ugri kultuuripealinna võtmes.

Setomaa kohvikutepäeval oli avatud kaksteist kohvikut Lüübnitsast Luhamaani. Kohvikud pakkusid kohalikest saadustest valmistatud roogi. Iga kohviku menüüs oli midagi ka seto köögist – kala, sõir, erinevad piirakud. Meenutusi päevast saab jälgida: http://visitsetomaa.ee/seto-gurmee

Seto Külävüü kostipäeva korraldasid MTÜ Setomaa Turism ja MTÜ Seto Käsitüü Kogo. Need on Setomaa organisatsioonid, mis tegelevad toiduvaldkonna edendamisega piirkonnas.

Seto Külävüü on turismimarsruut, mis kulgeb Võõpsust Luhamaani. Marsruudi kohta saab rohkem infot: http://www.visitsetomaa.ee/kylavyy-kaart

Allikas: MTÜ Setomaa Turism