Vähiravifond „Kingitud Elu“ tutvustab end Ameerikas

Vähiravifondi „Kingitud Elu“ juhatuse liige ja Eesti Ekspressi ajakirjanik Toivo Tänavsuu alustab täna, 24.oktoobril Põhja-Ameerika ringreisi tutvustamaks kohalikele eestlastele ja estofiilidele enda kaasasutatud vähiravifondi “Kingitud Elu”. Kahe nädala jooksul kuulevad eestlased “mitte kulutõhusate” vähihaigete aitamise missioonist ja seda seitsmes linnas: New Yorgis, Connecticutis, Washingtonis, Torontos, Portlandis, Los Angeleses ja San Franciscos.

“Sõidan Ameerikasse kirjutama häid lugusid, kuid mul on hea võimalus lüüa kaks kärbest ühe hoobiga. Tänan Põhja-Ameerika eestlaskonda juba ette abi ja sooja vastuvõtu eest, mida olen fondi tutvustusõhtute planeerimisel juba kogenud. Kutsun kõiki sõpru ja kogu Ameerika eestlaskonda paati osa saama ja osa võtma meie missioonist toetada raskete valikute ees olevaid vähihaigeid, kes Haigekassast hädavajalikku abi ei saa,” ütles vähiravifondi juhatuse esimees Toivo Tänavsuu.

Vähiravifond “Kingitud Elu” on kaheksa tegevuskuu jooksul toetanud kaheksa patsiendi ravi, võimaldades neile väärtuslikke lisa elupäevi. Äsja otsustas fondi nõukogu jätkata neljanda staadiumi kõhu eesseina kasvajaga 20-aastase tudengineiu toetamist, kellele kallis vähiravim on väga positiivselt mõjunud.

Vähiravifondi tutvustamise Põhja-Ameerika ringreis algab 24. septembri õhtul New Yorgi Eesti majas.

27. septembri keskpäeval räägib Toivo Tänavsuu vähiravifondist Connecticutis, Eesti Rahvuskomitee Ühendriikides (ERKÜ) poolt korraldataval seminaril.
29. septembri õhtul on kõik oodatud fondiga tutvuma Washingtonis asuvasse Eesti saatkonda.
1. oktoobri õhtul jätkub tuur Kanadas, Toronto Tartu Kolledžis.
2. oktoobri õhtul on kõik Portlandi ja Seattle kandi eestlased teretulnud fondi missiooni tutvustusele Portlandi.
4. oktoobril Los Angeleses ja 5.oktoobril San Francisco Bay Area’l räägib Toivo Tänavsuu vähiravifondist enne Maarja-Liis Ilusa ja Hando Nahkuri kontserti.

SA Hille Tänavsuu Vähiravifond „Kingitud Elu“ (www.kingitudelu.ee) on asutatud 5. veebruaril 2014 Hille ja Toivo Tänavsuu ning Janek Mäggi poolt. Fond hüvitab annetustest kogunevate võimaluste piires nende patsientide ravikulud, kelle ravimeid Haigekassa ei kompenseeri. Raha tuleb sihtasutusele tehtud annetustest. Fondi nõukokku, mis otsustab kas ja keda toetatakse, kuuluvad onkoloogid dr Peeter Padrik, dr Hele Everaus, dr Kristiina Ojamaa, dr Kadri Putnik, samuti Tervise Arengu Instituudi direktor Maris Jesse, näitleja Rita Rätsepp ja Janek Mäggi.

Allikas: Vähiravifondi „Kingitud Elu“