Soomlane seljatas Tartu Rattaralli finišis 21 eestlast

Võidukas soomlane finišijoonel. Foto: Tarmo Haud
Võidukas soomlane finišijoonel. Foto: Tarmo Haud
Vaatamata sellele, et SEB 33. Tartu Rattaralli esimeses 23-liikmelises pundis oli 21 eestlast, suutis kodukamaral pedaalinud ratturitele ninanipsu mängida soomlane Samuel Pökälä, kes Ivo Suure ja Henno Puu ees rattaralli esikoha noppis.

“Ei osanud täna hommikul väga midagi sõidust oodata. Eilne Tartu GP läks kummipurunemise tõttu katki ja tulin lihtsalt proovima,” rääkis esioha saanud Pökälä.

Pökälä sai 23-liikmelisest pundist lahti paar kilomeetrit enne lõppu, kui temaga läksid kaasa Ivo Suur ja Henno Puu. Kolmekesi tehti vahe sisse ja lõpusirgeks oli selge, et need kolm selgitavad tänase võitja.

“Lõpusirgel olid jalad päris head, olin õigel ajal õiges kohas ja suutsin võita,” rääkis Pökälä. Teise kohas saavutanud Ivo Suure sõnul polnud tal ausaltöeldes õrna aimugi, kui tugev võiks soomlane lõpus olla ja ilmselt alahindas teda. “Lõpp ei ole mul nii tugev. Polnud päris kindel, mida soomlane teha võib,” rääkis Suur.

“Teada oli algusest peale, et läheb paugutamiseks. Tartu Rattarallil on üldiselt nii, et kui mingi punt eest ära saab, siis need võivadki jääda ette. Täna oli tuulevaikne ja suur grupp püsis päris kaua koos,” rääkis Valgamaalt pärit Ivo Suur. “Pärast Otepääd ja enne Elvat saime väiksema pundiga eest ära ja tegime lõpuni hästi tööd.”

Kolmandana tuli üle lõpujoone Henno Puu. “Olen tugev ja regulaarne harrastaja. Aga mõtlen alati kõige kõrgema koha peale. Tänane kolmas koht oli minu jaoks täielik jackpot,” rääkis Puu.

Liisa Ehrberg oli parim naine ning lõpetas üldarvestuses 42. kohaga. Ehrberg tuli teises suures grupis, mis kaotas võitjale lõpuks 4 minutit ja 9 sekundit. “Tundsin täna kindlasti suurt favoriidikoormat. Teadsin, et pean meestega pundis püsima ja õnneks tuli see täna väga hästi välja,” ütles Ehrberg.

SEB 33. Tartu Rattarallile registreerus kokku 4070 rattasõpra. 1968 läks pikemale 133km distantsile ning 2102 lühemale 70km distantsile.

Allikas: MTÜ Klubi Tartu Maraton