Pühapäeval on Laiuse kirikus taas heategevuslik kontsert

08_Laiuse kirikPühapäeval, 25 mail EELK Laiuse Püha Jüri koguduses toimuva heategevusliku kontserdi sisustavad laulev näitlejanna Hele Kõrve ning muusikud Olav Ehala ja Lembit Saarsalu.

EELK Laiuse Püha Jüri koguduse juhatuse esimehe Epp Järve sõnul tekkis mõte heategevuskontsertite korraldamiseks seoses kiriku lühtrite renoveerimise vajadusega.

“Kontserte oleme korraldanud juba aastaid,” rääkis Epp Järv. “Esimesena haakusid selle mõttega tuntud muusikud Olav Ehala ja Lembit Saarsalu. Neid me kutsume hellitavalt oma kiriku õuemuusikuteks. Esimese advendi kontserdid on algatanud Jõgeva vald. Kevadkontserdid lisandusid tänu sellele, et muusikud on kirikus esinemisega hea meelega nõusse jäänud.”

Järv märkis, et Hele Kõrve laulab Laiuse kirikus esimest korda ning oli rõõmuga nõus esinema tulema. “Loodame, et meie kodukandist võrsunud näitlejanna ja hõbehäälne lauljanna toob kontserdile rohkesti kaasaelajaid,” lisas ta.

Epp Järve sõnul kõlab pühapäevasel heategevuskontserdil valdavalt eesti muusika.

“Tänu kontserdikülastajate annetustele oleme saanud renoveerida kiriku laelühtrid ja praeguseks on oma koha taasleidnud ka seinalühtrid,” jätkas Järv. “Annetuste abil ostsime kirikusse elektrioreli. Vana oreli taastamine käib meile praegu üle jõu. Selle kontserdi annetused aitavad parandada kiriku katust. Kontserdikülastajad näevad värskelt taastatud kiriku külgportaali. Tänu ilusa töö eest osaühingule Kivikuvand ja selle juhatuse liikmele  Marek Saksingule”

Kiriku kaunistab heategevuskontsertiks Jõgeva valla perefirma Mairoos. Kontsertidele on alati järgnenud puuviljasupi söömine (talvel soojendav ja suvel jahutav). Supi on viimastel aastatel on keetnud Kaire Jürjenberg ja lahkelt jaganud rahvatantsuseltsi Meie Mari tantsijad. Kontserte on alati toetanud Jõgeva vald. Laiuse kirik on teist suve avatud külastajatele neljapäeval, reedel, laupäeval ja pühapäeval. Pastoraadi teisel korrusel on majutusruumid 15  inimesele.

Jaan Lukas