Võrumaa aasta emaks nimetatakse Anneli Hollas

Võrumaa Aasta Ema 2014 on Sõmerpalu vallas elav kuue lapse ema Anneli Hollas. Anneli Hollas on pühendanud oma elu laste kasvatamisele, huvitegevusele, hobidele ja õppimisele. Tütred õpivad hinnetele “väga hea”, käivad Võru Spordikoolis võrkpalli treeningutel – vanem tütar Eliise on Eesti Võrkpallikoondise liige, rannavõrkpalli meister 2013, õpib I kursusel Tartu Ülikoolis arstiteadust, nooremad tütred Heleene, Greete ja Anett kuuluvad Eesti noorte võrkpalli koondisesse, Salme-Adeele käib ka juba Spordikoolis võrkpalli treeningutel, poeg Hendrik käib Sõmerpalu lasteaias.

Anneli on aastate jooksul igakülgselt aidanud Sõmerpalu lasteaeda: õmmelnud lasteaia lastele kostüüme esinemisteks, rikastanud lasteaia toidulauda oma aia puu- ja köögiviljadega. Perekond Hollasel on väga kaunis ja puhas kodu. Kui Annelil laste kõrvalt aega jääb, teeb ta käsitööd ja õmbleb. Anneli Hollase kandidatuuri esitas Aasta Ema konkursile Sõmerpalu Vallavalitsus. Tänavu esitati Võrumaa Aasta Ema aunimetusele viis kandidaati – Laivi Org, Anneli Hollas, Sirje Kardsepp, Evi Zirk, Alla Sok.

Anneli Hollast ja teisi Võrumaa tublisid emasid tunnustatakse emadepäeval, 11. mail kell 16 Võru Kandles. Emadele ja vanaemadele pühendatud kontserdil “Lilled emale”, esinevad võimlemisklubi Sirutus tantsijad ning Tallinna Vahipataljoni ajateenijate lauluansambel “Vaata ja naudi”.

Võru Maavalitsus alustas Võrumaa Aasta Ema aunimetuse väljaandmist aastal 2002. Varasemalt on selle auväärse tiitli pälvinud Ulvi Toomik, Tiia Must, Ene Laube, Hille Saarepuu, Kaja Klooren, Mirjam Dremljuga, Ülle Mõttus, Reet Kangro, Laine Värnik, Klarika Hirv, Katrin Parv, Airi Grossberg.