Seeniorlaulu võitis pime lauljanna

"Seeniorlaul 2014" võitjad Jelena Kudrjašova ja Vello Mäeots. Foto: Ants Liigus
“Seeniorlaul 2014” võitjad Jelena Kudrjašova ja Vello Mäeots. Foto: Ants Liigus

Nädalavahetusel selgusid Pärnu Tervise kultuurikeskuses “Seeniorlaul 2014” parimad. Nooremas grupis tunnistas žürii esikoha vääriliseks Jelena Kudrjašova Tartust ja vanemas grupis Vello Mäeotsa Tallinnast.

Žürii esimees Toomas Kuter: “See oli väga heal tasemel konkurss, mis vallandas palju emotsioone ja uusi eneseväljenduse vorme. Žüriid lummasid esinejate säravad silmad ja jäägitu pühendumine muusikale. Kuulsime palju kaunist muusikat professionaalselt arvestatavas ettekandes, valitses positiivne ja loomingut innustav aura. Tunnustust väärivad kõik, eriliselt aga esikoha pälvinud Jelena Kudrjašova, kes on sügava nägemispuudega, samuti meie vanim osaleja, 85-aastane Aleksandra Järve ja väliseestlane Raul Targamaa, kes ei pidanud paljuks kohale sõita Stockholmist.”

Ülejäänud kohad jagunesid järgmiselt:

noorem vanuserühm: II-III koht Aivar Juuse (Tartu) ja Saima Lehtveer (Jõgevamaa);

vanem vanuserühm: II-III koht Leonhard Kelle (Tallinn), Rudolf Ernesaks (Tallinn), Aleksandra Järve (Tallinn).

Lisaks pääsesid finaali Anne Artus (Tallinn), Ahto Vili (Jõgevamaa), Mai Lepp (Tallinn), Vello Raagmets (Tapa) ja Raul Targamaa (Stockholm).

Žürii eripreemia parima interpretatsiooni eest pälvis Raul Targamaa ja žürii eripreemia emotsionaalse esituse eest Aleksandra Järve. Parimaks kontsertmeistriks valiti Mare Altroff ning artistlikuimaks kontsertmeistriks Benno Margus.

Võistulaulmine toimus tänavu kaheksandat korda. “Eesmärk on vähemalt kümnendani jõuda,” lisas Toomas Kuter.

“Seeniorlaul” on konkurss harrastussolistidele, kel vanust üle 50. Lauljad võistlevad kahes vanusegrupis: 50-65aastased ning 66 ja vanemad. Sellel aastal saabus 56 sooviavaldust, žürii otsusel esines Pärnus 19 lauljat.

Konkursi korraldamist toetasid Pärnu linnavalitsus, Eesti kultuurkapital, kunstnik Tiina Ojaste, Pärnu Tervise kultuurikeskus jt. Seeniorlaulu korraldas MTÜ Rand.

Võistlaulmise tulemused ja Konkursi koduleht: http://www.viaterramariana.ee/seeniorilaul/

“Seeniorlaul 2014” kokkuvõte Vikerraadio “Päevatee” saates on eeloleval laupäeval, 3. mail.

Merike Viilup