Tulekul Toidupanga toidukogumispäevad üle Eesti

ToidupankSaabuval nädalavahetusel ehk 15. ja 16. märtsil pakuvad Toidupangad 20-s kaupluses üle Eesti külastajatele võimaluse aidata kohalikke puuduses elavaid peresid.

Märtsis neljandat sünnipäeva tähistav Eesti Toidupank korraldab algaval nädalavahetusel üle-eestilised toidukogumispäevad. Kohaliku toidupanga jaoks saab osta ja annetada toidukaupa 5-s Prismas, 5-s Rimis, 5-s ETK kaupluses, 4-s Selveris ja Tallinna Solarise keskuse toidupoes.

Toidukogumispäevi korraldab kohalik toidupank ning saadud kaup jagatakse vastava piirkonna puuduses elavatele peredele.

Osalevad järgmised kauplused:
Tallinnas: Kristiine Prisma, Lasnamäe Prisma, Sõpruse Rimi, Ülemiste Rimi, Laagri Maksimarket ja Solarise keskuse toidukauplus, kusjuures kaks viimatinimetatut osalevad esmakordselt.
Tartus: Sõbra Prisma ja Annelinna Prisma
Pärnus: Suurejõe Selver, Ülejõe Selver, Pärnu Rimi (Papiniidus) ja Pärnu Maksimarket
Rakveres: Krooni Selver
Jõhvis: Jõhvi Rimi
Järvamaal: Paide Maksimarket ja Türi Konsum
Viljandis: Viljandi Maksimarket
Haapsalus: Rannarootsi Selver
Valgas: Valga Rimi
Narvas: Narva Prisma

Kõikides kauplustes on ajavahemikul kell 12–18 kohal punastes põlledes Toidupanga vabatahtlikud, kes jagavad poekülastajatele infot ning aitavad annetatud kauba kokku koguda. Enim oodatud on kauem säilivad ehk „parim enne“-tüüpi tooted nagu purgisupid, konservid, toiduõli, kuivained, mahlad-moosid ja maiustused.
Toidukogumispäevad toimuvad neli korda aastas – kaks korda kevad-suvel ja kaks korda sügis-talvel.

Tallinnas toimuvaid toidukogumispäevi toetab sel korral Eesti-Šveitsi koostööprogrammi Vabaühenduste Fond ja Kodanikuühiskonna Sihtkapital.

Toidupank on asutatud 2010. aasta märtsis Eesti-Hollandi Heategevusfondi Päikeselill ja Swedbanki poolt. Tänaseks on Eestis 11 toidupanka, mis püüavad kokku koguda kaubanduses ja tootmises üle jääva hea toidukauba ning selle siis laiali jagada puudust kannatavatele inimestele ja peredele. Nõnda aidatakse kaasa raiskamise vähendamisele ühiskonnas ja jagatakse toitu neile, kel on sellest puudus.

Allikas: Eesti Toidupank