Metsaselts tutvustab multifilmiga Eesti metsanduse ajalugu

Eesti Metsaselts jätkab Eesti metsanduse tutvustamist multifilmide kaudu. Vastvalminud multifilm „Mets on omaniku nägu“ avab metsanduse arengulugu.

Eesti Metsaseltsi tellimusel (tootja ChironMedia) valminud multifilm „Mets on omaniku nägu“ annab lühiülevaate Eesti metsanduse arengust viimasel sajal aastal. „See on väga huvitav, millised arengud on toimunud aja jooksul, mida võib nimetada ka üheks metsapõlvkonnaks,“ rääkis Eesti Metsaseltsi tegevjuht Mart Kelk.

Nii nagu ühiskonda, mõjutasid ka metsa ja selle omanikke erinevad ajaloosündmused – tsaariaja lõpp, Eesti Vabariigi tekkimine, nõukogude okupatsioon, Eesti taasiseisvumine. Igast ajalooperioodist saab vaataja lühiülevaate, lisaks on multifilmi pikitud mitmeid huvitavaid ja vähetuntud fakte ning arengulugusid – kasvõi see, et Eesti Vabariigi algusaegade majanduspoliitika oli paljuski suunatud metsade üleekspluateerimisele.

Vaata filmi:


Eesti Metsaseltsi haridusprogrammide koordinaator Kristi Parro lisas, et multifilm on suunatud eelkõige koolidele. „Kindlasti on sellest kasu nii loodusainete, ajaloo kui majandusõppe tundides. Ega meie metsanduse arengulugu väga palju tuntagi. Kindlasti tuleb eriti tunnustada ja tänada metsajaloo uurijat Toivo Meikarit, kelle nõu ja andmeteta poleks seda multifilmi olemaski,“ lisas Parro.

Multifilm „Mets on omaniku nägu“ kuulub Eesti Metsaseltsi metsandust tutvustavate multifilmide sarja. Varem on valminud läbi palkmajaehituse loo metsandusega seotud ameteid tutvustav „Oma kodu“ ning metsa eluringi tutvustav „MetsaRing“. Kõik need filmid täiendavad üksteist – „MetsaRing“ näitab, kuidas tekib, areneb ja kasvab uus metsapõlvkond, „Oma kodu“ keskendub puidu kasutamisele, „Mets on omaniku nägu“ lisab ajaloolise tausta.

Eesti Metsaseltsi multifilmi „Mets on omaniku nägu“ leiab aadressilt http://youtu.be/ShXj5fi1hcI, „Oma kodu“ http://youtu.be/Rc6SdxlY0uA ning MetsaRing´i http://www.youtube.com/watch?v=7B7drysc1Jc&feature=player_embedded. Multifilmid on vabaks kasutamiseks, kõigi õiguste omanik on MTÜ Eesti Metsaselts.

Multifilmi valmimist toetas Keskkonnainvesteeringute Keskus. NB! Kõik Eesti Metsaseltsi multifilmid on allalaadimiseks kättesaadavad aadressil http://www.metsaselts.ee/galerii-videod-allalaadimiseks.

Allikas: Eesti Metsaselts