Maanteemuuseumi liiklusprogrammid on uuenenud ja senisest paindlikumad

 

Liikluskasvatus on maanteemuuseumi südameasjaks olnud juba aastaid. Selle aasta maikuust pakub muuseum uuenenud liiklusprogramme, mis on muutunud senisest paindlikumaks, arvestades enam laste ja õpetajate soovide ning kooliprogrammis sisalduvaga.

Uuenenud programmid koosnevad erinevatest moodulitest, mis lihtsustab õpetaja valikut ja annab ülevaate, millised õppetegevused sobivad just kindla vanusega lastele. “Õpetaja saab koos õpilastega kokku panna neile kõige sobilikuma liiklusprogrammi ning põnev tegevus võib alata!” tutvustas uut programmi ülesehitust maanteemuuseumi liikluskasvatuse pedagoog Triinu Õispuu.

Moodulitega saab tutvuda!

Juba praegu on võimalus registreerida end liiklusprogrammidesse. “Meie eelnevate aastate kogemus näitab seda, et klassile või lasteaiarühmale sobiva päeva ja kellaaja saamiseks tuleks oma osalemissoovist võimalikult kiirelt teada anda. Maikuus on enamus päevi juba broneeritud,” kutsub Õispuu õppeasutusi kiirelt reageerima.

Näidisprogramm 6. klassi õpilastele moodulite põhjal

Aeg: 1,5 tundi, võimalus kasutada valikust 3 moodulit.

*Turvavöö testimine – testitakse, miks on turvavöö kinnitamine vajalik. Seda praktiseeritakse turvavöö kaldteel ning julgemad saavad katsetuse läbi teha pöörlevas autos.

*Liikluslinn – tegevused erinevatel sõidukitel. Sõit elektriautoga, erinevate kaherattalistega.

*Liiklusmärkide BINGO / Jalgratta Vigurivända rada – Põnev BINGO mäng, kus on vajalik liiklusmärkide tundmine/ alternatiivina on võimalik end proovile panna jalgrattal vigursõidu rajal.

Lisainfo ja registreerimine: Triinu Õispuu 5854 5636 triinu.oispuu@mnt.ee või Neidi Ulst 511 7440 neidi.ulst@mnt.ee

Samuti on võimalik sooritada maanteemuuseumi liikluslinna keskkonnas jalgratturite eksamit või lisaks liiklusprogrammile tegeleda ka ajalooga, tellides selleks eelnevalt giidiga ringkäigu ajaloolises teeruumis.

Teede ajaloo tutvustamise kõrval on muuseumi üheks tähtsamaks ülesandeks kujunenud liikluskasvatuse edendamine laste ja noorte seas. “Meie missiooniks on kaasa aidata sellele, et laps liikluses võimalikult riskivabalt käituks ning tuleks toime ka hilisemas elus,” lisas Õispuu. Tulemuslik liikluskasvatus algab juba varasest lapsepõlvest. Laste ja noorte ohutuse tagamine on meie kõigi ühine eesmärk.

Kohtumiseni Eesti Maanteemuuseumis!