Euroopa Saunamaratoni peaauhinnaks on kümblustünn

 

IMGP29572.veebruaril 2014 korraldatakse Otepääl juba viiendat korda Euroopa Saunamaratoni. Saunamaratoni peaauhinnaks on Stylewood OÜ kümblustünn. Saunamaratonile tulijatele pakuvad mitmed piirkonna majutusettevõtted soodustingimustel majutust. Registreerimine lõpeb 26.jaanuaril .

Saunamaratoni start antakse Pühajärve Spa&Puhkekeskusest kell 12.00. Start on avatud kuni kella 13.00ni. Muutunud on finiši koht – finiš Kääriku Spordikeskuses on avatud kella 17.30ni. Samas toimub ka kell 18.00 kokkuvõtete tegemine ja autasustamine.

Stylewood OÜ poolt on peaauhinnaks välja pandud täiskomplektis siseahjuga kümblustünn, mis on 1,6m läbimõõdga ning sobib korraga kasutamiseks kuni 5le inimesele. Auhinna reaalne väärtus on 575 eurot. Lisaks peaauhinnale – kümblustünnile, saab II koha võitja Bernhard hotell majutuse koos SPA- ga, III koha võitja Andu Puhkekeskuse saunaõhtu. Eriauhinnad panevad välja SA Tehvandi Spordikeskuse Kääriku baas, Cantervilla loss, Metsatu Valge Elevandi Maja, Kunstimäe, Argo Kredemann, Karupesa hotell, Pühajärve Spa, Sangaste Rukkimaja, Nuustaku pubi, Nuustaku rantšo. 

“Eri- ja ergutusauhindu jagub stiilsematele saunalistele, parimale naisvõistkonnale ning kavas on ka teisi üllatusi,” rääkis Sirje Ginter, Saunamaratoni peakorraldaja. Sirje Ginter sõnas, et saunalised valivad lemmiksauna, esimesele kolmele rahva lemmiksaunale on Otepää vald välja pannud auhinnaks küttepuud. Maratonist planeerivad osa võtta ka USA Suursaatkonna töötajad eesotsas suursaadik Jeffrey Levinega, samuti on külalisi Venemaalt, Hispaaniast, Lätist.

Otepää piirkonna saunaomanikud valmistuvad hoolega saunamaratoniks. Nii näiteks ootab Sangaste Rukki Maja ja eelmise aasta võitjameeskond “Lämma Naase” saunamaratoonlasi saunamaratoni eelpeole “Keris Kuumaks!” Sangaste Rukki Majja laupäeval, 1. veebruaril kell 20.00. Eelmise aasta Euroopa saunamaratoni üks populaarseimaid saunu – Zillisaun Sihva külas pakub laupäeval, 1.veebruaril kell 17.00-22.00 sauna eeltreeningut. ised valivad lemmiksauna, esimesele kolmele rahva lemmiksaunale on Otepää vald välja pannud auhinnaks küttepuud. Maratonist planeerivad osa võtta ka USA Suursaatkonna töötajad eesotsas suursaadik Jeffrey Levinega, samuti on külalisi Venemaalt, Hispaaniast, Lätist.

Saunamaratoni korraldavad Otepää piirkonna saunaomanikud, Otepää Kultuurikeskus, Otepää Vallavalitsus. Toetavad kõik osalevad saunaomanikud, Otepää vald, Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp.