Otepää saab laupäeval talvepealinnaks

21. detsembril kell 19.11 saab Otepääst taas Talvepealinn. 

Sellel aastal saabub talv kohale lumelaua ja freestyle suusavõistluste DUELL 2013 saatel. Võistluste tarbeks ehitatakse Otepää Keskväljakule spetsiaalne võistlusala.

Talvepealinna pidustused algavad aga juba 21.detsembril kell 11.00 traditsioonilise jõuluturuga Otepää Kesklinnas. Turul on võimalik osta ilusat käsitööd, jõulutoitu ning veel palju muudki, millest  jõuluõhtul rõõmu tunda. Platsil põleb ka lõke, mille paistel saab ennast soojendada, laadasuppi pakub Otepää Naisselts. Kohal on ponid, esineb Otepää tantsuklubi FeelingGood ning paljud teised kollektiivid, kavas on noorteprogramm võistlustega, näidatakse lumekino. Talveturu ajal liiguvad platsil ringi noorteportaali Tankla TV Otepää reporterid, kes filmivad ja küsitlevad inimesi. Talveturu korraldab Otepää Naisselts, noorteprogrammi juhib Otepää Avatud Noortekeskuse juhataja Merit Nigula.

Kell 16.00 on Raekoja saalis Pühajärve Puhkpilliorkestri kontsert „Talverõõm“.  Õhtul pakuvad Otepää Naiskodukaitsjad Keskväljakul talve saabumise puhul verivorsti ja kuuma glögi.

Kell 17.00 algab Keskväljakul lumelaua-ja freestyle suusavõistluste DUELL 2013 treening.

Kell 18.00 algab võistlus, kus võitja selgitavad välja võistlejad ise. Kõikide võistlejate vahel loositakse välja Munaka ja Kuutsemäe 2013/2014 aasta hooajapilet. Võistluse korraldab lumelauaklubi Bricole.  Kell 19.11 saabub talv ja siis annavad Tallinn ja Sügispealinn Narva Otepääle üle Talvepealinna tiitli.  Talve vastuvõttu saadab ilutulestik.

Talvepealinnas on võimalik terve talv läbi kaasa elada mitmetele spordi ja kultuuriüritustele. Talvepealinna tiitlit kannab Otepää kuni kevadise pööripäevani, mil asub valitsemisõigustesse Kevadpealinn Türi.