Otepääl tähistati puuetega inimeste päeva

Hetk ürituselt. Foto: Monika Otrokova
Hetk ürituselt. Foto: Monika Otrokova
4. detsembril tähistati Otepää Palveränduri kirikus rahvusvahelist puuetega inimeste päeva. Kohaletulnuid tervitasid vallavanem Kuldar Veere, Otepää Pensionäride Ühenduse esinaine Helle Kuldmaa, Otepää Invaühingu juhatuse liige Marika Ein ja vabakoguduse pastor Margo Meri.

„Tänu Otepää Invaühingu pikaaegsele esimehele Eino Saarele, kes algatas puuetega inimeste päeva tähistamise traditsiooni, on seda Otepääl tähistatud juba kuuendat aastat,“ lausus vallavanem. „Ma leian, et kõigile peaksid olema loodud võrdsed võimalused väärikaks eluks ning jõudumööda asume siin Otepääl neid looma.“

Puuetega inimeste päeval esinesid ansambel Laulurõõm ja Evelin sõpradega. Tervisetooteid ja abivahendeid tutvustas invavahendite müügi ja laenutusega tegelev ettevõte ITAK. Päeva korraldasid Otepää Pensionäride Ühendus, Otepää Invaühing ja Otepää Vabakogudus Palverändur, toetas Otepää vald. Korraldajad tänavad Otepää Vabakoguduse Palverändur pastorit Margo Meri ja tema meeskonda väga positiivse koostöö eest.

Otepääl tegutseb puuetega inimesi koondav Otepää Invaühing, mis on asutatud 21.märtsil 1990. Kogu selle aja on invaühingu tegevust eest vedanud ühingu esimees Eino Saar. Rahvusvahelist puuetega inimeste päeva tähistatakse ÜRO algatusel alates 1992. aastast.

Allikas: Otepää vallavalitsus