Võrumaa turismi parimad 2013 auhinnatud

Aastaseminar2013Võrumaa turismiettevõtjad ja -arendajad kogunesid iga-aastasele seminarile, kus muuhulgas tunnustati ka maakonna turismi parimaid.

“Uma tegu” tunnustuse sai Setomaa Turismitalo oma uue peoruumi ja Seto rESTo trükistega. Uus “Taivaalodsõ Nulk” on seto seinamaalingutega avar ruum erinevateks üritusteks kuni 150-le inimesele. Väga tugev kandidaat oli ka Ränduri Külalistemaja, kus kõik toad on omandanud uuema ja luksuslikuma sisekujunduse. Sel suvel rajasid nad külalistemaja-pubi klientidele ka põneva laste mänguväljaku, kus on kiik, liumägi, maailmaränduri mootoratas ja mereröövlite laev.

“Uma lugu” auhinna pälvis Ööbikuoru Puhkekeskuse peremehe Ants Eigi lugu “GPSi ei tohi usaldada”. Nominentideks esitati lisaks Taatka Tarõ “Ilma lihalda supp” ja Haanja Puhkekeskuse lugu “Pole vett, pole arvet”.

“Uma mekk” auhinna pävis Ülle Kostin Jaaniraotu linnuparkist oma terava “Särtsuga”. Üles seati veel Taarka Tarõ Köögikõsõ “Liivapuumarjuga leib” ja “Rüarull” ning Urvaste Külade Seltsi “Urvaste kama”. 

Uma tegijaks osutus Hillar Irves MTÜ Spordiühing Ekstreempargist, kes on korraldanud juba aastaid Võhandu Maratoni. Tänaseks on maratoni läbinud juba 1826 inimest 11 riigist. 2014. aasta 19. aprilli varahommikul saab stardi juba IX 100km pikkune kauneim ja karmim aerutamismaraton Euroopas.

Ülle Puustusmaa eestvedamisel räägiti veel tootedisainist ja selle võimalustest. Booking.com esindajad tuvustasid portaali võimalustest, ehk kuidas saada rohkem tellimusi läbi terve aasta majutusasutustele sobilikel tingimustel ja võimalikult väikse vaevaga. Sihtasutuse Lõuna-Eesti Turism juhataja Angela Järg tutvustas sihtasutuse eesmärke ja tegevusi järgmisel aastal.

Võrumaa turismiinfokonsultant Meeli Palujõe ja Võrumaa turismikoordinaator Kertu Künnapuu andsid ülevaate turismiturunduse valdkonna tegevustest, kus edukamateks ettevõtmisteks olid Võrumaa tutvustamine veebruaris Eesti messil Tallinki laeva pardal ja maikuus Pihkvas partneriaadil. Juuni alguses tuvustati reisikorraldajatele ja ajakirjanikele Võrumaa sihtkohti ja võimalikke koostööpartnereid Võrumaal. Juunis osaleti Vastseliina Maarahva Laadal ja Tallinnas Lõuna-Eestit tutvustaval “Ava Lava” teemapäeval. Oktoobris toimus iga-aastane turismiettevõtjate õppereis, kus sellel korral külastati Võrumaa atraktiivseid ettevõtteid.