Tõrva linn ostab tagasi ajaloolise Tõrva kinohoone

Tõrva linn ostab pankrotipesast tagasi ajaloolise Tõrva kinohoone, plaanides sinna rajada multifunktsionaalse vabaajakeskuse. Esmaspäeval, 25. novembril toimunud osaühingu Skarholm pankrotivara enampakkumusel osales ka Tõrva Linnavalitsus, kes soetas 22 500.00 eurose alghinnaga Tõrva kinohoone.

Tõrva linnapea Maido Ruusmanni sõnul oli Tõrva kinohoone lagunenud ja risustas juba aastaid Tõrva kesklinna väljanägemist. „Kuna hoone hind enampakkumisel oli niivõrd madal, nägime linnavalitsuses ohtu, et keegi võib kinnistu omandada lihtsalt raha paigutamise eesmärgil, ilma, et alustaks reaalselt hoone korrastamist,“ lisas Ruusmann.

Tõrva Linnavalitsus näeb hetkel võimalust rajada kinohoonesse multifunktsionaalne meelelahutus-, vabaaja- ja koolituskeskus. Kinohoonele „uue hingamise“ andmiseks on linnavalitsusel 2014. aasta alguses korraldada avalikud mõttetalgud, et pakkuda väärikale hoonele väärikat tulevikku. Esmaseks eesmärgiks on aga viia ajalooline kinohoone seisukorda, et vältida hoone edasist lagunemist.

Tõrva kesklinnas paiknev, muinsuskaitse all olev ja stalinistlikku arhitektuurijoont jälgiv kinohoone avati 1. septembril 1953. aastal. Hoones näidati kino kuni 2004. aastani, mil linnalt hoone soetanud erafirma otsustas filmide näitamise lõpetada. Vahepealsetel aastatel soovis MTÜ Tõrva Kinomuuseum rajada hoonesse kinomuuseumi, kuid edutult. Hoone omanikuks olnud osaühing Skarholm pankrotistus 2011. aastal ning alates sellest ajast on pankrotihaldur edutult proovinud kinohoonet müüa.

Allikas: Tõrva linnavalitsus