Terve Pere Kool jätkab väikelaste vanemate koolitamist

terve-pere-kool-plakatNeljapäeval, 21. novembril kell 17.00-20.00 toimub Võrumaal avaloeng Terve Pere Kooli selle õppeaasta loengusarjas. Laste kasvamise temaatikale pühendatud loenguid saab sel hooajal olema kuus. Kuni aprillini kohtutakse igas kuus korra Võrumaa uues waldorflasteaias Terve Pere Aed, mis tegutseb Parksepa lasteaiaga samas majas.

Esimese loengu teemaks on joonistav laps. Miks lapsed joonistavad ning kuidas lapsi senisest rohkem joonistama innustada? On sel vahet, kas laps joonistab paberile või ekraanile? Kas last peaks joonistama õpetama? Need on vaid mõned küsimused, millele sel neljapäeval toimuval kohtumisel hakatakse koos waldorflasteaia Terve Pere Aed kasvataja Heli Kuduga vastuseid otsima.

„Igale tervele lapsele meeldib joonistada, see on lapse tung avaldada oma sisemaailma,“ teab Heli Kudu oma rohkem kui 20 aasta pikkusest kasvatajakogemusest. „Mida paljud lapsevanemad ei tea, on see, et me võime teha nii mõnegi järelduse lapse arengutaseme kohta, vaadates vaid tema joonistusi. Igal lapsel on oma lugu, piltidel väljendatu võib anda meile võtme, et paremini mõista selle konkreetse pisikese inimese sisemaalima ning teda arengus parimal võimalikul moel toetada,“ avab Heli neljapäevase loengu teemasid.

Heli Kudu innustavaid loenguid on Võrumaa emad-isad, vanaemad-vanaisad kuulamas käinud juba 2011. aasta algusest peale. Seekordne loengusari toob lastevanemate ette lisaks waldorf pedagoogile veel teisigi kogenud inimesi, kelle igapäevatöö osaks on perede toetamine ja nõustamine. Näiteks ootame külmetuskuul jaanuaris Terve Pere Kooli juturingi antroposoofilist arsti Ülle Pechterit, märtsis on lubanud tulla oma mõtteid lastest ja religioonist jagama Kati Kolk. Lisaks loengutele toimub iga kord ka praktiline tund, kus vastavalt teemale on võimalik joonistada, maalida, voolida või meisterdada.

Terve Pere Kooli loengusari on ellu kutsutud kodanikualgatuse korras ja seda veab eest MTÜ Terve Pere Selts. Selle õppeaasta loengusarja korraldamiseks on saadud toetust regionaalministri valitsemisala kohaliku omaalgatuse programmi vahenditest.

Täpsem info koolituse kohta: https://www.facebook.com/events/226601687515318/

Allikas: MTÜ Terve Pere Selts