Kylauudis.ee

on kodanikualgatuse korras sündinud infoportaal, mis vahendab kodukandi uudiseid ja elulist infot inimeselt inimesele. Loe lähemalt!

ENFRDEESFILVVRO

Kaastööd ja kirjad
palume saata e-posti aadressil info@kylauudis.ee

Nädala mõte

"Pilk üle õla ja sammuga edasi."

Vaata nädala mõtete arhiivi!

Viimased uudised

Arhiiv

Sõbrad, toetajad

oktoober 2013
E T K N R L P
« sept   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Eakad koguvad maanteemuuseumis liiklustarkust

Sel neljapäeval toimub Eesti Maanteemuuseumis eakatele suunatud liiklusteemaline infopäev. Arutletakse teemal “Kuidas liikluses terveks jääda”.

Liiklusohutust on harjutud õpetama peamiselt lastele ja noortele, aga Eesti Maanteemuuseum murrab tänavu taaskord traditsiooni ning suunab liiklusteemalise tähelepanu ka eakatele. “Statistika näitab, et üle 65-aastaste inimeste osa Eesti ühiskonnas aastatega kasvab. Eakad osalevad üha aktiivsemalt ühiskondlikus elus, kuid samas ei arvesta tänane liikluskorraldus piisaval määral eakate individuaalset omapära,” põhjendas maanteemuuseumi liikluskasvatuse pedagoog Triinu Õispuu õppepäeva vajalikkust.

Infopäeva “ Kuidas liikluses terveks jääda” vestlusringi juhivad Indrek Koemets Lõuna prefektuurist ning liikluspsühholoog Gunnar Meinhard. “Kui juba muuseumisse on tuldud, siis ei saa üle ega ümber maanteede ajaloost,” märkis Õispuu. Tutvutakse teedeajalooga ning uuritakse, kuidas on kujunenud liiklusreeglid. Muusikalist vahepala pakub muuseumi oma töötaja Kaja Kerner, kes võlub akordionist välja mõnegi uhke pilliloo. 

“Liikluskasvatus on maanteemuuseumi südameasi, hoolimata vanusegrupist,” selgitas Õispuu. Tema sõnul on vajalik, et eakate osalemist liikluses arvestataks nii ohutuse vaatenurgast kui nende liikumisvajaduse sotsiaalses mõõtmes. “Inimesed ei oma sageli piisavat informatsiooni eakate liikumisega kaasnevatest tingimustest, sellest, milliseid probleemid on eakatel ja milline on nende probleemide mõju liiklusohutusele. Samas on kindel, et eakate liiklemist parendavad meetmed parandavad ühtlasi ka teiste liiklejate ohutust,” rõhutas Õispuu.

Infopäeval osalevad Põlvamaa eakad on ka ühed esimesed, kes saavad näha maanteemuuseumi uusimat eksponaati ZIS-110B, mis valiti tänavuse Tartu Motoshow ilusaimaks autoks. Uhke masin peatub muuseumis kuni aprilli lõpuni.

Eesti Maanteemuuseum asub Põlvamaal, kunagise Tartu-Võru postitee ääres, endises Varbuse hobupostijaamas. Eesti Maanteemuuseum on Eesti maanteede ajalugu kajastava materjali kogumise, uurimise ning üldsusele vahendamise keskus nii teaduslikel, hariduslikel kui ka meelelahutuslikel eesmärkidel. Maanteemuuseumi asutaja on Eesti Maanteeamet.

Comments are closed.