Seto Külävüü kostipäeva parimad pildid tegid Kaidi Rebane, Karen Stimmer ja Tellervo Ketola

Galeriikohvik ObiNizza. Foto: Kaidi Rebane
Galeriikohvik ObiNizza. Foto: Kaidi Rebane
Hõimu hõlahusõ'. Foto: Karen Stimmer
Hõimu hõlahusõ’. Foto: Karen Stimmer

17. augustil toimus Seto Külävüü kostipäiv ehk Setomaa kohvikutepäev. Ürituse raames kutsuti osalejaid oma muljeid jäädvustama ja osa võtma fotomängust. Saadetud piltidest valis kohalik zürii parimatena välja Kaidi Rebase, Karen Stimmeri ja Tellervo Ketola saadetud foto.

Fotojahi mängus osalejad pidid pilte tegema vähemalt kolmes kohvikus. Kokku osales fotomängus 16 fotograafi 114 fotoga. Fotomängu auhinnad panid välja kostipäeval osalenud kohvikud.

Toomemäe talu piirakupuhvet. Foto: Tellervo Ketola
Toomemäe talu piirakupuhvet. Foto: Tellervo Ketola

Tagasiside kostipäevale oli üle ootuste positiivne: päeva nautisid nii kohvikute pidajad, Setomaa kogukond kui ka külalised kaugemalt. Nii ongi juba kokku lepitud uue kostipäeva kuupäev: 16. augustil 2014.

Setomaa kohvikutepäeval oli avatud 10 kohvikut Lüübnitsast Tsiistreni. Kohvikud pakkusid kohalikest saadustest valmistatud roogi. Iga kohviku menüüs oli midagi ka seto köögist – kala, sõir, erinevad piirakud.

Seto Külävüü kostipäeva korraldasid MTÜ Setomaa Turism ja MTÜ Seto Käsitüü Kogo. Kostipäeva fotomängule laekunud piltide valikut saab vaadata Facebookist: www.facebook.com/visitsetomaa

Seto Külävüü on turismimarsruut, mis kulgeb Võõpsust Luhamaani. Marsruudi kohta saab rohkem infot: http://www.visitsetomaa.ee/kylavyy-kaart