Ulis Guthile anti üle Kangro nimeline preemia

DSC_0391Võru maavanem Andres Kõiv andis eile, 30. septembril 2013 Võrumaa Keskraamatukogus üle Bernard Kangro nimelise kirjanduspreemia. 

Võru maavanem Andres Kõiv sõnas: “Tunnustan žüriid tehtud töö eest. Fantaasiaküllase ja ladusalt kirjutatud raamatu “Ärapööratud” eest sai tänavuse kirjandusauhinna Ulis Guth. Teos räägib elust siin, Võrus, unistustest ja eksirännakutest.”

Ulis Guth (47) on sündinud ja tegutsenud kogu elu Võrus. Auhinna saanud raamat “Ärapööratud” on kirjaniku teine teos, esimene kandis nime “Pärlid sigadele”.

Andres Kõiv lisas: “Mul on hea meel, et Võrumaa inimesed julgevad unistada, avaralt mõelda ja oma mõtted kirja panna. Olgu need siis kasvõi meenutused lapsepõlvest nõukogudeaegses Võrus.”

Bernard Kangro kirjanduspreemiat on välja antud 1990. aastast, et teadvustada ja väärtustada Võrumaaga seotud kirjanike loomingut. Preemia esimene laureaat oli väliseesti kirjanik Bernard Kangro, kelle nime hakkas kirjanduspreemia kandma alates 1991. aastast. Mullu pälvis auhinna Lauri Sommer teose eest “Räestu raamat”.