Obinitsa Külakeskuses katsetati taimetoitu

220920131597Pühapäeval 22.septembril toimus Obinitsa Külakeskuses tervisliku toitumise koolitus vabariikliku puu- ja köögiviljade kampaania “Sööme ära”  raames.

Päevakavas oli tomati-läätsesupi keetmine-söömine, õpetliku filmi vaatamine ja loeng tervislikust toitumisest.

Film “Kahvliga skalpelli vastu” tõstatas vaatajates palju küsimusi. Nagu pealkirjast võib välja lugeda, suudab inimene õige toitumisega oma tervise heaks palju teha. Hippokrates ütles juba ammu, et toit on parim ravim.

Filmi tõlkija ja toitumisnõustaja Rain Vainik vastas tekkinud küsimustele ja jagas informatsiooni kui teoreetik ja ka kui pikaajaline taimetoidu praktik.

Taimse toidu tähtsus ja vajalikkus igapäevases menüüs sai kõigile kohalolijatele päris selgeks. Endises koolimaja sööklas sai maitsta kohapeal keedetud tomati-läätsesuppi. Viperuseks osutus küll teistsuguse läätse olemasolu kui esialgselt plaaniti, kuid maitsev supp tuli ka ilma punaste läätsedeta. Kohalikult peenralt porgandid, tomatid, porru ja sibul lisasid parima maitseelamuse.

Valla raamatukogud olid pannud kohaletulnutele  väljapaneku erinevatest kokaraamatutest ja taimede kasvatamisest ning kasutamisest toidus. Kaasa sai osta ka lektori poolt tõlgitud filmi ja toitumisalase raamatu “Süüa, et elada”.

Toitumispäeva peakorraldaja Terje Ploom mainis, et tuleb hakata mõtlema sellele mida süüa ja mida perele lauale panna, sest sellest sõltub inimese tervis ja heaolu.