Kylauudis.ee

on kodanikualgatuse korras sündinud infoportaal, mis vahendab kodukandi uudiseid ja elulist infot inimeselt inimesele. Loe lähemalt!

ENFRDEESFILVVRO

Kaastööd ja kirjad
palume saata e-posti aadressil info@kylauudis.ee

Nädala mõte

"Pilk üle õla ja sammuga edasi."

Vaata nädala mõtete arhiivi!

Viimased uudised

Arhiiv

Sõbrad, toetajad

august 2013
E T K N R L P
« juuli   sept »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Ökofestivali perepäeval näeb Eestis ainulaadset päikesepatareidega Keskkonnabussi

image001 Ökofestivali perepäeval näeb Eestis ainulaadset päikesepatareidega Keskkonnabussi ning saab osta Eestis kasvatatud mahearbuusi. Pühapäeval, 18. augustil kell 10.00 – 16.00 on kõik loodusesõbrad ja rohemeelsed oodatud traditsiooniks saanud Ökofestivali Perepäevale Karilatsi. Põlva Talurahvamuuseumi õuedes pakuvad ligi 150 kauplejat omamaiseid toidukaupu, aiasaaduseid, käsitööesemeid, maa- ja metsaande ning tervisetooteid.

Lisaks ostlemisele jagub tegutsemislusti kogu perele. Laste Looduskool korraldab algusega kell 12 väikestele ökosõpradele retke ja pikniku muuseumi ümbruses, et rääkida inimese ja looduse suhetest ning tasakaalust, Uusvada potisetod kutsuvad lapsi meisterdama keraamilisi loomakesi. Piimandusmuuseum viib läbi jäätise ja või valmistamise õpitoa ning Põllumajandusmuuseum tuleb külla oma Linaprogrammiga. Saab proovida linalõugutamist, ropsimist, sugemist ning huvilised saavad endale linast meene valmistada. Ka sellel aastal saab kätt proovida tarbeesemete punumises, sedakorda pilliroopunumise õpitoas.

Tartu Keskkonnahariduse Keskus ja Peipsi Koostöö Keskus tutvustavad oma telgis vett kui elukeskkonda. Tuttavaks saavad Läänemere, Peipsi järve ja teiste veekogude asukad. Kell 11 ja 13 algavad Tartu Keskkonnahariduse Keskuse telgi juures põnevad programmid. Telgis leidub põnevaid loodushariduslikke mänge ja meisterdamist nii lastele kui täiskasvanutele. Lastel tasub muuseumi territooriumilt otsida üles Eesti Pandipakendi telk ja lõbus maskott. Saab täpsust visata, joonistada keskkonnateemalisi pilte, mängida küsimustemängu ja võita väikeseid auhindu.

Korraldajad soovitavad kindlasti sisse astuda Keskkonnabussi, mis on ainus omataoline Eestis. Bussis olevate õppevahendite abil saab ammutada teadmisi päikeseenergia kasutamisest, vee ja elektrienergia mõistlikust tarbimisest, mürast, energiasäästlikust majast ning maavaradest. Õppevahendid aitavad tundma õppida vee-elustikku, putukate mitmekesisust ning panna ennast proovile Eesti ulukite nahkade, koljude ja ekskrementide tundmises. Buss kasutab kütusena nii maagaasi kui ka bensiini ning selle parkimisandurid töötavad päikeseenergial.

Ökofestivali perepäeval on avatud mitmed toidukohad, toimub Põlvamaa Rohelisema märgi toodete esitlus, muusikalist meelelahutust pakuvad Toomas Ojasaar lõõtsal, Gloria Kadarbik viiulil ning Erik Nisu akordionil. Perepäev on külastajatele tasuta. Kuna transport on üks suuremaid keskkonnamõju tekitajaid, siis parkimise eest tuleb autoga külastajatel tasuda 1 euro.Põlva linnarahval soovitatakse kasutada ühisbussi, mis väljub Põlva bussijaamast 10.30 ja 11.00 ning toob tagasi maakonnakeskusesse kell 15.00.

Ökofestivali korraldab SA Põlvamaa Arenduskeskus. Toetavad KIK, Põlva Maavalitsus, Põlvamaa Omavalitsuste Liit ja Põlvamaa Partnerluskogu.

Comments are closed.