Keskkonnaamet ei andnud Kaali järvekontserdile luba

Aasta alguses palju kära tekitanud kaitsealuste liikide ohtuseadmine ja väljastatud tingimuste täitmatajätmine Kaali järvekontsertide korraldamisel viis selleni, et selleaastaseks kontserdiks keskkonnaamet luba ei andnud.
Kontserdi korraldajad on ürituse siiski juba välja reklaaminud.   Keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni direktor Kaja Lotman ütles Saarte Häälele, et keeldumise põhjuseks said ebapiisavad selgitused taotluses.

“Taotluses ei olnud esitatud piisavalt teavet kontserdi turvaliseks korraldamiseks Kaali kraatris nii, et kontserdi toimumise ajal oleks välistatud kaitsealuste liikide kahjustamine,” märkis Lotman ning lisas, et korraldaja võib esitada uue taotluse, kui suudab seatud tingimused paremini täita.

Vastuseks Saarte Hääle küsimusele, kuidas korraldaja saaks selle edukalt tagada, viitas Lotman võimalusele eraldada vajalik ala tara või lindiga. Samuti peavad tema sõnul turvatöötajad jälgima, et lindist sissepoole ei mindaks.

“Oluline on aga, et kontserdi korraldaja arvestaks normaalse mahutavusega ja ei müüks pileteid rohkem, kui ala tegelik mahutavus on,” selgitas Lotman.

Ka seni on keskkonnaamet väljastanud Kaali järvekontsertide korraldamiseks loa tingimusega, et kontserdi toimumise ajal peab olema keelatud pealtvaatajate liikumine kraatri sisevallidel.

Samas ei ole seda kontrollitud ning peamine osa publikust viibibki kraatri sisevallidel. Eelmisel aastal tõid Kaali järve äärde rohke publiku kokku Jaan Tätte ainsad kontserdid.

Kaali järvekontsertide korraldaja Alver Sagur ütles Saarte Häälele, et tal pole suurt midagi kommenteerida.

“Kui üks tahab kultuuri teha ja kõik sellele vastu on, mis mul siin siis kommenteerida on,” märkis ta ja viskas kivi ka Saarte Hääle kapsa-aeda, kes veebruaris teema leheveergudel tõstatas.

“Ise te selle asja üles kaevasite, ise te ei taha, et Saaremaal kultuur areneks,” oli Saguri sõnum.

Ta ei osanud eile veel öelda, kas annab sisse uue taotluse, kuid ta ka ei välistanud seda.