Kylauudis.ee

on kodanikualgatuse korras sündinud infoportaal, mis vahendab kodukandi uudiseid ja elulist infot inimeselt inimesele. Loe lähemalt!

ENFRDEESFILVVRO

Kaastööd ja kirjad
palume saata e-posti aadressil info@kylauudis.ee

Nädala mõte

"Pilk üle õla ja sammuga edasi."

Vaata nädala mõtete arhiivi!

Viimased uudised

Arhiiv

Sõbrad, toetajad

juuni 2013
E T K N R L P
« mai   juuli »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Täna avatakse Tartus Lõuna-Eestit tutvustav teekond “Elu kahe maailma piiril”

Täna avatakse Tartus kuue Lõuna-Eesti maakonna Leader tegevusgruppide, omavalitsuste ja kogukondade koostöös ettevalmistatud projekt, mille raames tähistatakse 21 põneva looga paika National Geographicu kollase aknaga – nii sünnib Lõuna-Eestit tutvustav teekond “Elu kahe maailma piiril”.

Teekonna avamine toimub neljapäeval kell 18:00-19:15 Tartus Raekoja platsil, sest Tartu on väravaks Lõuna-Eestisse. Avasündmusele, kus esinevad Lõuna-Eesti laulu- ja tantsukollektiivid, on oodatud kõik huvilised. Sündmuse käigus avatakse pidulikult Tartu linna südames paiknev National Geographicu kollane aken, mis hakkab tähistama teekonna algust. Tartu Kaubamajas näeb fotograaf Sven Začeki loodusfotode näitust “Elu kahe maailma piiril”.

Tegemist on kuue Lõuna-Eesti maakonna koostööprojektiga, kus maakogukonnad ja linnad on ühendanud oma jõud Lõuna-Eesti tutvustamiseks. Projekti raames National Geographicu kollaste akendega tähistatud teekond “Elu kahe maailma piiril” jutustab loo ühest erilisest paigast Euroopa Liidu piiril, Venemaa ja Läti kõrval, kuhu veel ei ulatu urbaniseerunud ja suurtööstuslik maailm. Rohkem infot teekonna ja välja valitud paikade kohta leiab aadressilt www.visitsouthestonia.com.

Projekti üks eestvedajaid, Tartumaa Arendusseltsi tegevjuht Kristiina Liimand ütles, et Lõuna-Eesti väärib esiletõstmist oma puutumata looduse, rikkaliku kultuuripärandi, elujõuliste kogukondade ja jätkusuutlike lahenduste poolest. “National Geographicu kollaste akendega tähistatud teekond on juba tekitanud uudishimu, elavat diskussiooni ja avastamisrõõmu,” rääkis Liimand. “Kogukonnad on hakanud aktiivsemalt arutlema, mis on nende piirkonnas erilist, mida nad oma kodupaigas hindavad ja kuidas neid väärtusi ise igapäevaselt rohkem märgata ning ka külastajatele paremini edasi anda. Üheks projekti eesmärgiks on kaasa aidata kohaliku tegevuse elavdamisele läbi uute koostöövõrgustike.”

Ajakirja National Geographic Eesti peatoimetaja Erkki Peetsalu peab Lõuna-Eesti tutvustamise projekti heaks näiteks kohalikust koostööst, eesmärgiga hoida ja arendada paikkonna eluolu. “Elu erinevate keelte, kultuuride, mõtteviiside ja maailmavaadete piiril pakub alati üllatusi ning avastamist. Lõuna-Eestit tutvustava koostööprojekti näol on tegemist ühega neist algatustest, mis kuulub ühtlasi National Geographicu 125. juubeliaasta sündmuste hulka,” lisas ta .

Projekti rahvusvahelise partnerina on kaasatud Holland, kus hakkavad kollased aknad juhtima külastajate tähelepanu UNESCO maailmapärandi nimistusse kantud paikadele.

Comments are closed.