Lapsed panid Viljandi maavalitsuse kihama


Paalalinna kooli 2 klass maavalitsuses 058Kolmapäeval, 8. mail külastasid Viljandi maavalitsust Viljandi Paalalinna kooli teise klassi lapsed, kes täitsid kogu hoone rõõmsa elevusega.

Kokku poolsada õpilast ja nende õpetajad suundusid kõigepealt maavalitsuse suurde saali, kus maavanem Lembit Kruuse ja maasekretär Küllike Kütt tutvustasid maavalitsuse riigi ja maavalitsuse eesmärke, ülesandeid ja tegevust.

“Maavalitsus on riigi esindus Viljandimaal ning meie ülesanne on teha kõik, et inimestel oleks Viljandimaal hea elada, et nad oleksid rahul. Maavalitsus tegeleb näiteks abilelude registreerimise, ühistranspordi korraldamise, puuetega inimeste tehniliste abivahendite jaotamise ja paljude muude asjadega,” tõi maavanem näiteks.

Lembit Kruuse tutvustas külalistele ka maavanema ametirüüd ning hõbedast ametiketti. Maavalitsuse väikses saalis pakkusid lastele enim huvi riigivõimu sümbolid – Eesti ja Viljandimaa vapp -, mida mitmedki oma nutitelefoniga pildistasid. Samuti tehti mälestuseks klassipilt, kus ka maavanem peal.

Kahe grupina majas ringi liikudes said lapsed muu hulgas teada, millises ruumis asub maavalitsuse arhiiv, kus hoitakse ja säilitatakse tähtsaid dokumente. Sisse kiigati ka kabinettidesse. Näiteks vaadati huviga suurt printerit (plotterit), millega saab trükkida suures formaadis kaarte. Ühes ruumis said aga lapsed oma käega “toita” paberihunti ehk siis peenestada ebavajalikke dokumente. 

Maavanema kabinetis näitas Lembit Kruuse lastele erinevaid kingitusi ja meeneid, mida maavalitsuse külalised ja välispartnerid on aegade jooksul asutusele kinkinud.

Hoone esimese korruse fuajees, kus asub Europe Direct´i kohalik teabekeskus, pakkusid aga elavat huvi nii suur Euroopa Liidu kaart kui erinevad teema- ja eakohased infomaterjalid. Viimaseid said lapsed soovi korral ühtlasi kaasa võtta.

Külaskäiku maavalitsusse jäävad Paalalinna kooli õpilastele meenutama ka Viljandi maakonna vapi kujutise ja Europe Directi´i logoga sinised ning kollased õhupallid.