Nädalavahetusel saab lisateavet maale elama kolimisest

Projektis “Maale elama” osalevatele kogukondadele on kirjutanud või helistanud juba 24 inimest, kes uurivad maale kolimise võimalusi.

Kuigi “Maale elama” koduleht on toiminud vaid paar nädalat ning suurem turundustöö seisab alles ees, on huvi algatuse olnud märkimisväärne – kodulehte www.maale-elama.ee on tänaseks külastanud 7273 inimest.

Kodulehe kaudu maale kolimise vastu huvi üles näidanud noor pere Tartust on pakkumisi saanud kolmelt kogukonnalt ning plaanib lähiajal Setomaale kohti vaatama tulla. Ka Urvastes on eakam linnadaam endale kohta otsimas käinud.

Kogukonnad ja maaelu huvilised saavad omavahel kokku “Maale elama” messil, mis toimub 13. aprillil Tallinna Tehnikaülikooli peamajas.

Messilt saab otse allikast infot teenustest, hariduselust, harrastusvõimalustest, elu- ja töökohtadest maal. Samuti toimub messi raames seminar “Miks just maale?”, kus räägitakse maaelu võludest ja valudest. Oma läkituse saadab seminarile ka Jüri Mõis. Samuti on avatud vaba lava, kus teiste hulgas saab näha-kuulata Seto muusikuid, Karksi tantsijaid, Sännas elavat portugallasest räpparit, Contrat pojaga ning Madonnaga koostööd teinud Värska slackline´i meistrit.

Kodanikualgatuse “Maale elama” eesmärgiks on muuta ühiskonna hoiakuid maal elamise suhtes teadlikumaks ja positiivsemaks ning selle kaudu soodustada linnast maale elama asumise trendi.

Projekti viivad MTÜ Partnerluse eestvedamisel ellu Setomaa Valdade Liit, Eesti Külaliikumine Kodukant, Valgamaa Partnerluskogu, MTÜ Kating Noored ja MTÜ Minu Otepää. Projekti rahastab regionaalministri valitsemisala ja Kodanikuühiskonna Sihtkapital.