Viljandimaa tervisefoorum keskendub maakonna heaolule

Teisipäeval, 9. aprillil peetaval Viljandi Maavalitsuse Tervisetoa foorum-tänupäeval räägitakse inimeseks olemisest ning arutatakse selle üle, kuidas edendada maakonna elanike tervist ja heaolu. Tervisefoorumil kuulutatakse välja ka Viljandimaa aasta tervisedendaja 2013.

9. aprillil kell 11 Viljandi maavalitsuse suures saalis (Vabaduse plats 2, III korrus) algavale foorum-tänupäevale on oodatud Viljandimaa inimesed valla- ja linnavalitsustest, lasteaedadest, koolidest, noortekeskustest ja -ühendustest, perearstikeskustest, äriettevõtetest ja mittetulundussektorist. Vajalik on eelnev registreerumine.

“Päeva fookus on suunatud foorumile ehk võimalusele kõigil Viljandimaa inimestel kaasa rääkida maakonna heaolu arengus,” tutvustas Viljandi maavalitsuse tervisedenduse peaspetsialist Elo Paap. “Pärast arutelu on aga hea võimalus tänada seniseid aktiivseid kaasarääkijaid ja maavalitsuse tervisetoa suurepäraseid koostööpartnereid nende panuse eest maakonna tervise toetamisel.” 

Tervisefoorumi põhiettekande peab loodusteaduste ja loodushoiu propageerija Fred Jüssi, kes räägib inimeseks olemisest. Ühise arutelu “Koos oleme terved!” käigus on kavas käsitleda regulaarse terviseliikumise takistusi ja lahendusi; tööandja rolli tervisetoetajana; kooli ja lasteaia teadlikkust tervisedendusest; nõustamisteenuste kättesaadavust; tervisedenduslikke ootusi tervishoiuteenusele; vastutust tervise ees jt. teemasid.

Arutelu järel kuulutatakse välja Viljandimaa aasta tervisedendaja, öeldakse kiidusõnu ja tänatakse koostööpartnereid. Foorum-tänupäeva, millega tähistatakse ühtlasi ülemaailmset tervisepäeva, lõpetab pidulik koosviibimine.

Korraldajad paluvad kõigil foorum-tänapäeval osaleda soovijatel eelnevalt registreeruda.

Registreeruda saab kuni 4. aprillini Viljandimaa tervisedenduse kodulehel www.viljandimaa.ee/tervis (otselink:https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?fromEmail=true&formkey=dDNhMWViSXF1NTdqVERrclgzNzFtMnc6MA)

Täpsemat teavet tervisefoorumi ja ajakava kohta saab veebilehel www.viljandimaa.ee/tervis ja e-postiaadressil:tervisetuba@viljandimaa.ee.