Kutse Uue Tervise mõttetalgutele

Green SpirulinaTervis on eelkõige meie endi vastutus, mitte niivõrd riigi, arsti või ravimifirma vastutus. Ometigi on praegu kroonilisi haigusi rohkem kui kunagi varem, Haigekassa vajab üha enam raha ja tervena elatud eluiga on ELi keskmisega võrreldes lühike. Kas ei peitu lahendus seega tegelikus vastutuse võtmises ja ühises, kogukonnapõhises ning rohujuuretasandi koostöös terveks jäämiseks ja saamiseks?

Nendele küsimustele vastamiseks on kõik huvilised oodatud Uue Tervise mõttetalgutele: arutlema seniste kogukondlike tervisedenduslike ürituste korraldamise jätkusuutlikkuse üle, uurima üheskoos koostöövõimalusi, jagama kogemusi ning mõtisklema sotsiaalse ettevõtluse võimalikkusest tervisedenduses.

Uue Tervise mõttetalgud toimuvad kolmapäeval, 27. märtsil kell 10 Tartu Loomemajanduskeskuse konverentsiruumis, Kalevi 17, Tartus.

Mõttekojas keskendutakse järgmistele teemadele:

  • kogukondlike tervisedenduslike ürituste korraldamine ning jätkusuutlikkus
  • milliste institutsioonidega saab kogukonna tasandil teha koostööd?
  • uute kogukondade liitumine ja mida teised sarnased tegijad juba teevad?
  • kogukondlik tervisedendus – kas võimalus sotsiaalseks ettevõtluseks?
  • lisaks kohapeal välja pakutud teemad.

Lõuna veedetkse loomingulisel viisil, seega palutakse kaasa võtta isetehtud tervislikke suupisteid või tervislikke poesaadusi. Tee ja vesi on kohapeal olemas. Pärast lõunat mõttetalgud jätkuvad.
Kokkusaamine lõpeb kell 17.

Oma osalemisest palutakse kindlasti teada anda Agnes Lainele e-posti aadressil: agnes@uustervis.ee või telefonil 5342 2381.

Mõttetalgutele on oodatud kõik huvilised: nii organisatsioonide esindajad kui ka eraisikud, nii terviseteemadega seotud inimesed kui ka lihtsalt huvilised. Kui teate veel kedagi, kellele see mõttekoda võiks huvi pakkuda, siis võiks neile info edastada. Projekti toetab Kodanikuühiskonna Sihtkapital ja Tartu Loomemajandusekeskus

Agnes Laine ja Kaia-Kaire Hunt