Rahvakalender mahub nüüdsest taskusse

Riigikantselei tellimusel on valminud Rahvakalendri nutirakendus, mis muudab tähtpäevade tähistamise meeldejäävaks ja lihtsaks.

Rahvakalendri rakenduses on iga tähtpäeva kohta võimalik avada kalendriaken, mis jagab muu hariva informatsiooni hulgas nii kasulikke näpunäiteid, kuidas vanarahva kommetest tänapäeval rõõmu tunda, kui ka põnevaid soovitusi, mida tähistamise tarbeks ette võtta.

„Rahvakalendri rakendus tuletab meelde, et eestlastel jagub pööripäevade vahele piisavalt palju põhjuseid tähistamiseks ning paneb võrdse elevusega ootama nii riiklike tähtpäevi kui rahvakalendri sündmusi,“ sõnas Rahvakalendri idee autor ja Riigikantselei nõunik Jaanus Rohumaa.

Lisaks rahvakalendri tähtpäevadele on Rahvakalendris ära märgitud ka riiklikud tähtpäevad ja lipupäevad. 

Rahvakalendri nutirakendus on kõigile tasuta ning on mõeldud iOS ja Android operatsioonisüsteemidele. Rahvakalendri sisu on jälgitav ka internetis. Rahvakalendri lõid Opus Online OÜ, koostööpartneriteks olid disainiagentuur AKU ja arendusfirma Bind.

2013. aastal möödub 95 aastat Eesti Vabariigi väljakuulutamisest, mis väärib tavapärasemast enam tähelepanu ning on sissejuhatuseks viie aasta pärast toimuvale Eesti Vabariigi 100. juubeliaasta tähistamisele. Vabariigi 95. sünnipäeval on fookuses eelkõige lapsed ja noored, samuti mängivad olulist rolli rahva- ja pärimuskultuur, sest 2013. aasta on pühendanud Eesti kultuuripärandi hoidmisele. Eesti Vabariigi 95. sünnipäeva tähistamise koordineerivaks asutuseks on Riigikantselei.

Rahvakalendri saab alla laadida Appstore’ist või Google Play’st või jälgida internetis: www.eesti.ee/ev95/rahvakalender www.facebook.com/evrahvakalender Eelnev viide avaneb uues aknas