Kylauudis.ee

on kodanikualgatuse korras sündinud infoportaal, mis vahendab kodukandi uudiseid ja elulist infot inimeselt inimesele. Loe lähemalt!

ENFRDEESFILVVRO

Kaastööd ja kirjad
palume saata e-posti aadressil info@kylauudis.ee

Nädala mõte

"Pilk üle õla ja sammuga edasi."

Vaata nädala mõtete arhiivi!

Viimased uudised

Arhiiv

Sõbrad, toetajad

veebruar 2013
E T K N R L P
« jaan   märts »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Sänna kutsub taevaraja kogemusmatkale

Sänna Kultuurimõis kutsub kõiki Võrumaa koole osalema aktsioonis ”Päikesesüsteem – minu kosmiline kodukant”. Kümnel Võrumaa kooli klassil on võimalus osaleda tasuta ekskursioonil Sänna Taevarajal läbi meie päikesesüsteemi (Päike, Merkuur, Veenus, Marss, Jupiter, Saturn, Uraan, kangematele matkajatele ka Neptuun). Ekskursiooni käigus omandatakse kogemuslikult teadmised meie päikesesüsteemist, galaktikast ja universumist laiemalt. Arutletakse meie planeedi bioloogilise mitmekesisuse unikaalsusest võrdluses teiste planeetidega. Matkajuht juhib tähelepanu loodushoiu tähtsusele kosmilises kontekstis. Matka pikkus Päikesest Uraanini (piknikupaviljon) on ca 2,5 km, mille läbimine võtab 3 h.

Matkale järgneb tervisliku toitumise õpituba “Maailmapäästja pitsa”, (samuti tasuta). Õpitoas räägitakse tervislikust toitumisest ja iga osaleja saab endale valmistada kohalikust toorainest maitsva ja tervisliku “Maailmapäästja” pitsa. Pitsasid küpsetatakse Kultuurimõisa itaalia-stiilis puuküttega pitsaahjus (aias). Tule ja koge, et maailmapäästmine võib olla maitsev. Selleks, et saada osalemisvõimalust ekskursioonil ja toiduõpitoas, ootab Sänna Kultuurimõis vabas vormis kosmose-teemalisi kunstiteoseid, mis teostatud kogu klassiga. Teosed tuleb saata postiga või tuua Sänna Kultuurimõisasse. Juurde  tuleb lisada ka kiri, mis klassiga tegemist ja kindlasti enda kontaktandmed. Osalejate vahel valitakse välja 10 klassi, kes saavad selle suurepärase matka ja õpitoa osaliseks. Matkad/õpitoad toimuvad mais-juunis ja septembris-oktoobris.

Postiaadress:
MTÜ Sänna Kultuurimõis
Päikesesüsteem
Sänna küla
Rõuge vald
Võrumaa
66710

Toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

www.kultuurimois.kultuuritehas.ee

Comments are closed.