Talvises Pärnus on tulemas meeleolukas Jääfestival

Rait Pärg ja Raivo Perandi veavad jääkuubikut. Foto: Urmas Saard

Pärnu Jääfestival toimub 16.-24. veebruaril 2013. Festivali raames avatakse talvepark ja jäälinn, kus tegevust jagub kogu perele. Pärnu Jääfestival on Eesti suurim talvine perefestival, mis toob Pärnusse 20 000 külastajat. Jääfestival toob lumisesse kuurorti tagasi suvise melu ning tegevust igas vanuses pereliikmele. Siin on jääd ja lund, spordivõistlusi, etendusi, tantsu ning kõige krooniks meeleolukas vabaõhukontsert Eesti Pidu.

Festivali tipphetkedeks on:
16. veebruar – avashow, jää- ja tuleetendus „Jääsümfoonia“ ning suur hokietendus ja värvipalli demonstratsioonetendus, kus osalemas tuntud sportlased.
23. veebruar – kodutoidufestival „Kooki ja moosi“, värvipalli Skandinaavia karikavõistlusIce Cup ja suur vabaõhukontsert EESTI PIDU, kus lavale astuvad Tõnis Mägi ja Liisi Koikson, bänd, Pärnumaa koorid ning rahvatantsuansambel Kajakas.
17. märts – linnasprint.

2013. aastal üllatab jääfestival külastajaid Pärnu kesklinna rajatud jääst ning lumest imedemaaga. Jäälinn peidab endas jääskulptuure, jääkino, jäärestorani ning kutsub igal õhtul jääetendust vaatama. Jääfestivali talvepark pakub võimalusi uisutamiseks, tuubisõiduks, suusatamiseks, jääaluseks kalapüügiks ning väiksematele lustimist lumest seikluspargis. Uudisena saab osavust proovida lumest paintballi platsil. Talvepargist leiab ka lumest grillimismajakesed ja lumest ehitatud talvespaa koos saunadega. Jäälinn ja talvepark valmivad festivali eelüritusena toimuva jääarhitektuuri töötoa raames, kuhu on kutsutud osalema noored arhitektid Eestist ja välismaalt. Talvepark on avatud 16.-24. veebruaril 2013 kell 14-22 ja programmi toimumise aegadel.

Vaata lisainfot Pärnu Jääfestivali kodulehelt!