Kylauudis.ee

on kodanikualgatuse korras sündinud infoportaal, mis vahendab kodukandi uudiseid ja elulist infot inimeselt inimesele. Loe lähemalt!

ENFRDEESFILVVRO

Kaastööd ja kirjad
palume saata e-posti aadressil info@kylauudis.ee

Nädala mõte

"Pilk üle õla ja sammuga edasi."

Vaata nädala mõtete arhiivi!

Viimased uudised

Arhiiv

Sõbrad, toetajad

Eesti tekstiilikunstnike liidu aastanäitus Võrus

Alates 4. veebruarist on Võru linnagaleriis üleval Eesti tekstiilikunstnike liidu aastanäitus. ETeKL-i aastanäituse “Järje hoidja” märksõnadeks on kestvus ja järjepidevus.

Tekstiilikunst on läbi aegade olnud tehnikate ja traditsioonide hoidja, püsivate väärtuste kandja. Millised ka on olnud erinevate kümnendite väärtushinnangud ja saavutatud loomingulised tipud, kunstnikud on pürginud aina edasi. Tekstiilikunsti tulevikku on püütud ennustada ja suunata, kuid traditsioonid püsivad. Uus on tihti hästi unustatud vana. Ka kiirelt muutuvas maailmas, uute materjalide, masinate ja tehniliste teostuste ulmeliste võimaluste kõrval on kunstniku võimed, oskused ja käeline tegevus endiselt asendamatud. Praegugi eeldatakse, et tekstiil on tarbitav: mõjutab selle kandjat või ruumi emotsionaalselt, muudab, kaunistab, soojendab, tekitab erinevaid dimensioone. Liikudes edasi läbi muutuste või järjepidevuse, on järje hoidmine tekstiilikunsti kestmajäämise lubadus.

Näitusel esinevad: Mari Haavel, Ehalill Halliste, Sirgid Huik, Elna Kaasik, Mariann Kallas, Aili Kivioja, Peeter Kuutma, Riste Laasberg, Maasike Maasik,Eva Mustonen, Merike Männi, Ilme-Anu Neemre, Aet Ollisaar, Ene Pars, Erika Pedak, Katrin Pere, Ülle Raadik, Anu Raud, Eve Selisaar, Malle- Maria Sild, Ludmilla Swarzevskaja, Kaire Tali, Reet Talimaa, Milvi Thalheim, Tarmo Mäesalu.

Näitus jääb avatuks kuni 1. märtsini. Galerii on avatud tööpäeviti kella 12- 8.30 ning Võru Kandles toimuvate ürituste ajal. Näituse külastamine on tasuta. www.vorulinnagalerii.ee

Comments are closed.