Otepääl avatakse graafikanäitus Kuldaeg

Laupäeval, 26.jaanuari keskpäeval kell 12.30 avatakse Otepääl graafikanäitus „Kuldaeg“ , mis sisaldab unikaalset valikut Eesti graafikast, käsitledes ka muutusi ja arenguid selles valdkonnas. Samas toimub graafikakonverents, mille raames ainulaadne näitus ongi.

Konverentsi tähtsust rõhutab ka see, et siin osalevad ettekannetega tuntud selle ala asjatundjad, EKA professor, Urmas Viik, kunstijaloolane Enriko Talvistu, TLÜ dotsent Margot Kask, TLÜ lektor Renee Aua.

Peapõhjuseks, et nii kõrgetasemeline graafikapäev Otepääl korraldatakse, on siin elanud ja töötanud kunstnik, Ago Kivi, kes 2011 aasta oktoobris manalateed läks. On vähe neid otepäälasi, keda see mees poleks üllatanud nimelise ex-librisega. Pole sellist teist paikkonda Eestimaal, kui Otepää, mille tähsündmused on tema poolt nii rohkearvuliselt kajastatud ja seda just graafikas.

Just laupäeval, 26. jaanuaril saaks Ago Kivi 80 aastaseks – sellepärast lõpebki graafikapäev kell 17.00 ühise õhtuga restoranis L.U.M.I Ago Kivi auks.

„Ago Kivi oli omandanud puulõike või plastiklõike voolavuse, millest Düreril suurt aimugi polnud“: ütles kunstiajaloolane, Enriko Talvisto ning lisas:“ Vaadelgem meistreid erinevas ajas ning unustagem nende väärtus kunstiturul – mõlemad püüdsid täiust“.

Olete teretulnud seda kunstitäiust otsima, kogema ja leidma 26.jaanuaril Otepääl algusega kell 12.30 raekoja saalis (Lipuväljak 13).

Lisainfo: Ene- Mall Vernik-Tuubel – konverentsijuht, 53420480, enemallv@gmail.com
Jüri Roots – korraldustoimkonna juht, 53583793,
jyri.roots@neti.ee