Eesti Päevaleht otsib varjatud kangelasi

Eesti Päevaleht toob sünnimaa sünnipäevaks ajalehte lood teenimatult varju jäänud tublidest tegijatest.

Eesti Päevalehe vanemtoimetaja Rein Siku sõnul hakkab  veebruari algusest alates igas lehes ilmuma  sari „Märkamata kangelased”. Need lood tutvustavad lugejatele teenimatult varju jäänud väärt inimeste tublisid tegusid ja naksakaid mõtteid. Kiituseks tegijatele, aga ka innustuseks eeskuju võtjatele.

Sarja tegemiseks palub Sikk ka lugejate abi. “Andke neist kaaskodanikest, kaasmaalastest nüüd julgesti teada! Eestimaa on ju tublisid inimesi tulvil. Paraku on elu just nii karm, et ühtedele jagub rohkem rambivalgust ja tähelepanu kui teistele. Nüüd otsimegi varju jäänuid inimesi,” märkis Sikk oma üleskutses.

Milliseid kangelasi otsitakse? Sikk toob näite: Kirurg pälvib au ja kuulsuse, patsienti operatsiooniks ette valmistanud anestesioloogi ega õdesid me ei tunne. IT-firma pälvib uue programmi eest au ja kuulsuse, süsteemi kokku kirjutanud programmeerijaid me ei tunne. Poliitik pälvib au ja kuulsuse, temale kõnede kirjutajat ja kohtumiste ettevalmistajat me ei tunne. Linnapea pälvib kena linna eest au ja kuulsuse, aga selle linna kojameest, kes varavalgest hilisõhtuni tänavaid pühib, me ei tunne.

Seega otsitakse tublisid ja tarmukaid, kuid varju jäänud väärt inimesi, kelle teod ja toimetamised on Eestimaa paremaks, helgemaks, säravamaks muutnud.  Varjule jäänud kangelastest saab teada anda e-postiga rein.sikk@epl.ee või tavapostiga Tallinna 15, Rakvere. Samuti on Rein Sikk kättesaadav Facebookis.