Sänna kultuurimõisas tuleb laupäeval tähetants

logosannaLaupäeval, 12. jaanuaril kell 15 toimub Sänna Kultuurimõisas “Tähetants”. Jätkame üle-eelmisel aastal alustatud ja populaarsust kogunud 5 rütmi tantsu tunde sel aastal natukene täiendatud Sänna-variandiga “Tähetantsuga”.

Tähetants on suurepärane võimalus võtta endale nädalas üks päev, kus olla vaba piiravatest kammitsatest, et tantsida, pööramata tähelepanu õigetele/valedele sammudele, lihtsalt vabalt järgnedes muusikale. Vaba tants lõõgastab, vabastab pingetest keha ja meele, julgustab seiklusrikkale rännakule iseenda sees, et (taas)avastada ennast oma eheduses, kauniduses ja tarkuses.

Eelnev tantsukogemus ei ole vajalik, kõik on igaühe sees juba olemas. Tähetantsus ei ole õigeid ega valesid valikuid, seal ei ole kritiseerijaid ja tänitajaid, kuidas oleks parem teha; tähetantsus pole ruumi klatšile ega kiusule, seal on ainult rõõm täiel rinnal elamisest (koos kurbuse, viha ja kõige muuga), tänulikkus, et oleme koos siin ja praegu.

Tantsu juhendamine sisse ja välja, tantsu vürtsitamine mõningate harjutustega saab tehtud Kadi poolt, muusika paneb kokku Hendrik, tantsu loome kõik koos. Kokku kestab tants umbes poolteist tundi. Pane selga mugavad riided, soovi korral võid olla kleidis/seelikus, tantsime sokkides või paljajalu Kultuurimõisa suures saalis (soe on).

Esimene kokkusaamine on tasuta, edaspidi on tasu 2-3 eurot.

Mida tähendab tähetants? Tähetants on miski, mis toimub kogu aeg sinu sees ja sinu ümber. Põhimõtteliselt, on see meie loomulik olek, paratamatu vabaduse aktsepteerimine. Nagu liiguvad, säravad, plahvatavad, surevad ja sünnivad tähed, teeme seda ka meie, kes me oleme loodud tähetolmust. Tähetants on liikumine harmoonias laiema tervikuga. See aitab avardada maailmatunnetust ja kogeda oma kohta universumis.

Allikas: www.kultuurimois.kultuuritehas.ee