Kylauudis.ee

on kodanikualgatuse korras sündinud infoportaal, mis vahendab kodukandi uudiseid ja elulist infot inimeselt inimesele. Loe lähemalt!

ENFRDEESFILVVRO

Kaastööd ja kirjad
palume saata e-posti aadressil info@kylauudis.ee

Nädala mõte

"Pilk üle õla ja sammuga edasi."

Vaata nädala mõtete arhiivi!

Viimased uudised

Arhiiv

Sõbrad, toetajad

Rakveres mälestati Vabadussõjas võidelnuid

mälestushetk IMG_6831Täna, 3. jaanuaril kell 10.30, kui 93 aastat tagasi vaikisid relvad Vabadussõjas, tähistas Rakvere linn koos Kaitseliidu Viru malevaga Vabadussõjas võidelnute mälestuspäeva mälestushetke ja pärgade asetamisega Vabadussõja monumendi jalamile.

Pärjad asetasid ausamba jalamile Rakvere linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami, linnapea Toomas Varek, Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum, Kaitseliidu Viru maleva leitnant Meelis Kütt ja nooremleitnant Aavo Pekri, auvalves seisid Viru
maleva noorkotkad.

Linnapea Toomas Varek ütles, et üheksa päeva pärast, 12. jaanuaril tähistab Rakvere linn punavõimudest vabastamise 94. aastapäeva kahuripauguga linnusest päikesetõusul ja linna lipu heiskamisega linnuse torni. „Rakvere vabastamine punavõimude käest 12. jaanuaril 1919. aastal tähendas paljudele inimestele pääsemist surmast, sest bolševikud ei jõudnud massimõrva Palermo metsas lõpuni viia ja kõiki vange hukata,“ lisas Varek.

Comments are closed.