Eckard Klug – abivalmis jõuluvana Eestimaa Uhkuse tänugalal

Eckard Klug koos kaasa Luule ja teiste pereliikmetega Eestimaa uhkuse tänugala salvestamisel.

Täna kell 19.30 algavas TV3 saates “Eestimaa Uhkuse tänugala” tunnustakse ka tuntud heategevuse edendajat Eckard Klugi, kelle Eestimaa kodu asub Torma vallas Sadala kandis Ookatku külas.

Eckard Klug on 20 aasta vältel toonud Rootist rikkalikus valikus kvaliteetseid tarbeesmeid ja rõivaid hooldekodudele, koolidele, lastedadele ning teistelegi asutustele. Kõige rohkem teatakse teda heategevuse korraldajana Torma vallas Sadala kandis. Samuti on ta aga toonud tarvlikke esemeid Jõgeva haiglale, Võrumaa, Ida-Virumaa ja Põlvamaa sotsiaalasutustele. Eckard Klug korraldas ka tänavu traditsioonikohase jõulupeo Torma valla eakatele elanikele.

“Pidevatel sõitudel Eestisse tutvus Eckard Luule Väinaga, kellega koos Sadala lähedale Ookatku külla ühine maakodu rajati,” ütles Sadala Külade Seltsi juhatuse esimees Pille Tutt, kes oli üks neid, kes Eckard Klugi Eestimaa uhkuse tänugalale tunnustamiseks esitas. “Nii astus Eckard Klug MTÜ Sadala Külade Selts liikmeks ning osaleb initsiatiivikalt ja agaralt ühenduse ettevõtmistes. Eckardi toetamisel toimub Sadala rahvamajas igal aastal jõulupidu seeniorieas Torma valla elanikele.”

Tunnustamiseks esitajate seas olid ka Carl Robert Jakobsoni nimelise Torma Põhikooli direktor Toomas Aavasalu ja SA Jõgeva haigla juhtaja Peep Põdder.

“Eckardi puhul paistis silma see, et teda pakkusid Jõgevamaalt tunnustamiseks mitu isikut. Oluliseks peeti sedagi, et üks Rootsimaa mees on otsustanud aidada ühte külakohta Jõgevamaal ja teisigi Eestimaa paiku,” ütles projekti Eestimaa Uhkus üks eestvedajaid, TV3 saatejuht Eve Heinla. “Üldse tunnustatakse Eestimaa uhkuse tänugalal kümmet inimest, kelle valis välja žürii eesotsas dirigent Eri Klasiga.”

Zhüriisse kuulusid ka veel rahvaluuleteadlane Ingrid Rüütel, näitlejanna ja ühiskonna tegelane Elle Kull, “olümpiahõbe” Heiki Nabi, 2011. aasta superstaarisaate võitja, laulja Liis Lemsalu ja mitmeid teised tuntud inimesed. Eile käis  TV3-e võttegrupp Eckard Klugi filmimas ja intervjueerimas. Televisioonis näidatakse saatelõiku kavakohaselt järgmisel nädalal.

“Eckard  Klugi kutsutakse Rootsi jõuluvanaks,” ütles Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev, kes samuti esmaspäeval Klugi õnnitlemas käis. “Nii nimetab ta end ka ise. Kui aga jõuluvana külastab meid vaid aastal üsna lühikesel perioodil, siis missiooniinimese Eckardi sooja südant ja abivalmidust ning sisemist vajadust olla toeks nõrgematele on tunda pidevalt.”

“Tänud kõigile, kes mu tegevust märganud on,” ütles Eckard Klug ja rääkis ka võimalusest uus sotsiaalasutus rajada. “Mul on kogutud mitmesugust inventari, millest peaks jätkuma hooldekodu sisutamiseks, kui mõnes paigas sellised kavatused ja võimalused on.”

Jaan Lukas

 

Sündantsoojendavad tänusõnad headele abilistele

Olen südamest tänulik Sadala Külade Seltsi rahvamajas peetud Torma valla eakate jõulupeo korraldamisel abiks olnud ettevõtjale ja harrastusmusikule Pauli Mentule, kohaliku elu edendajatele Rita ja Priit Talile Leedi külast ja Pille ja Sulev Tutile Ookatku külast, Jõgeva maavanem Viktor Svjatõševile, transpordiettevõtja FIE Harri Luhtile, Sadala Külade Seltsile, Sadala Külade Seltsi teatrile ja juhendaja Valdi Reinasele, Sadala seenioride ansamblile ja juhendaja Mare Talvele, Vilja Mari Luhalaidile, Ants Käärile ja ajakirjanik Jaan Lukasele. Tänud ka väärikas eas elanikele Torma valla erinevatest küladest, kes oma osalemisega jõulupeo meeleolukaks ja toredaks muutsid.

Soovin senistele ja tulevastele koostööpartneritele, kõigile Jõgevamaa ja Eestimaa inimestele tugevat tervist, helgeid mõtteid ja häid tegusid uueks aastaks!

Eckard Klug