Kylauudis.ee

on kodanikualgatuse korras sündinud infoportaal, mis vahendab kodukandi uudiseid ja elulist infot inimeselt inimesele. Loe lähemalt!

ENFRDEESFILVVRO

Kaastööd ja kirjad
palume saata e-posti aadressil info@kylauudis.ee

Nädala mõte

"Pilk üle õla ja sammuga edasi."

Vaata nädala mõtete arhiivi!

Viimased uudised

Arhiiv

Sõbrad, toetajad

detsember 2012
E T K N R L P
« nov   jaan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Corelli Music lõpetab jõulufestivali hittidega inglihäälsele kontratenorile

Corelli barokkorkester.

Täna õhtul lõpeb kontserdiagentuuri Corelli Music jõulumuusika festival „Kirikupühad Maarjamaal” traditsioonilise särava kirikukontserdiga, mis sel aastal pakub haruldast võimalust kuulata kaunimad kantaate ja aariad kontratenorile koos barokkorkestriga. Festivali lõppkontsert 28. detsembril kell 19 Tallinna Jaani kirikus kannab pealkirja „Jõuluingel“. Solistina astub üles erakordse häälega kontratenor Teppo Johannes Lampela Soomest ja ajastu pillidel musitseeriv Corelli Barokkorkester dirigent Martin Sildose juhatusel esitab ka jõuluteemalist orkestrimuusikat. Kontserdi avab „Kirikupühad Maarjamaal” patroon EELK peapiiskop Andres Põder. 

Tänavuaastast jõulumuusika festivali „Kirikupühad Maarjamaal“ on saatnud erakordselt suur publikuhuvi. Festivali kavas on aastal 2012 nii ava- kui lõppkontsertidel eriline rõhuasetus kontratenoritel – sel tänapäeval haruldasel hääleliigil, mida silmas pidades on loodud barokiaja kaunimad muusikateosed. Festivali avas 1.-2. detsembril meie tuntuim kontratenor Risto Joost sooloteostega inglise kuningliku õukonna muusikast, lõppkontserdi külaline Soomest Teppo Johannes Lampela pakub kuulata kaunimaid aariaid koos barokkorkestriga. Kuulda saab muusikat Händeli ülituntud “Messiasest”, Bachi “Jõuluoratooriumist”, aga samuti Pachelbeli Kaanonit ja Charpentier’ põnevat kontserti keelpillidele. Üllatusena kannab kontratenor ette ka Bachi kantaadi BWV 82 “Ich habe genug”, mida tavaliselt esitab bassisolist.

Comments are closed.