Rakvere teatris lõppes teatriülesannete kogumine

Aasta kõige pidulikum aeg on käes ja Rakvere Teatril on heameel just jõulupäevil tõmmata joon alla teatriülesannete kogumisele. Teater tänab kõiki, kes üleskutsele vastasid – laekus ligi 130 erinevat ülesannet, ideed ja ettepanekut kirjandusest prantsuse keeleni, füüsikast draamaõpetuseni, joonestamisest maleni. Lisaks kodumaakonnale on kirjutati Saare
– ja Kihnumaalt, Tallinnast ja Tartust, Viljandist ja Luualt ja veel paljudest paikadest üle Eesti.
Ülesannete hindamise puhul jälgiti kolme erinevat suunda: võimalust läbi ülesannete avada lavastuse sõnumit, tutvustada teatri kui kunstivormi erinevaid vahendeid ja rääkida teatrist ja teatriskäigust kui sotsiaalsest sündmusest.
Ideid lähevad kasutusse järgmise õppeaasta alguseks valmivas teatritöövihikus ja õpilastele suunatud teatriekskursioonide ettevalmistamisel.
Kõik, kes teatriülesannete kogumisest osa võtsid, on koos kaaslasega oodatud reedesel teatrikuu päeval, 22. märtsil kell 19.00 uuslavastuse „ Suvi ja suits“ etendusele Rakvere Teatri väikeses saalis ning sellele eelnevale koosviibimisele kell 17.30 väikese saali kohvikus.

Palun andke oma tulekust teada meiliaadressil marika@rakvereteater.ee 20. jaanuarini 2013.
Auhinnad:

Eripreemia lavastuse sõnumit edastava, lihtsa ja erinevates vanuseastmetes kasutatava piltülesande eest Vinni – Pajusti Gümnaasiumi 11. klassi õpilastele Anette Haidakule, Kirsi – Karoliine Järvisele, Silja Veddelile, Getter Paatsile.(Õpetaja Marge Guljavin) Tunnustuseks 10 vabapääset vabalt valitud Rakvere Teatrikinno.

Eripreemia teatriskäiku hästi ettevalmistava, lavastuse mõistmist toetava ja õpitut kinnistava ülesandekogu eest Gustav Adolfi Gümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetajale Ülle Salumäele ja Vanalinna Hariduskolleegiumi eesti keele ja kirjanduse õpetajale Krista Nõmmikule.Tunnustuseks 10 vabapääset vabalt valitud Rakvere Teatri etendusele.

Eripreemia lavastuse ja laste igapäevaelu leidliku sidumise eest Tallinna Ülikooli üliõpilasele Meryt Saulile.Tunnustuseks 10 vabapääset vabalt valitud Rakvere Teatri etendusele.

Eripreemia teatri ja füüsika loova ühendamise eest läbi valgusõpetuse tunni Tallinna Reaalkooli füüsikaõpetajale Rain Vellerindile.Tunnustuseks 20 vabapääset vabalt valitud Rakvere Teatri etendusele.

Peapreemia lavastuse sõnumit mõistva ja lavastuse võttestikku avava käsitluse eest Vinni – Pajusti Gümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetajale Marge Guljavinile.Tänuks ja tunnustuseks 50 vabapääset ja bussisõit vabalt valitud Rakvere Teatri etendusele.