Valga laste joonistused valiti võidutööde sekka

Beryt Paidra ja Virgo Park

Euroopa loomariigi teemalisel joonistusvõistlusel valiti võidutööde hulka ka Valga põhikooli õpilaste Virgo Pargi ja Beryt Paidra pildid.

«Joonistasin sebrad: tegin nii, et piirjooni ei olnud ja mustrid kattusid,» kirjeldas markeri ja värvipliiatsitega tehtud võidutööd 6. klassi õpilane Beryt Paidra. Sebrad valis ta välja, kuna need tütarlapsele väga meeldivad.

Neiu lemmikained on muusika ja matemaatika, kunstiõpetus on pigem hobi. «Pole varem tähele pannudki, et kunstivallas võiksin midagi saavutada – väga tore üllatus,» sõnas esmakordselt kunstivõistlusel osalenud tüdruk.

Virgo Park, kes samuti esimest korda taolisel võsitlusel osales joonistas karu. «Mulle meeldib see suur ja tugev loom – lahe,» nentis noormees. Võidutöö joonistas ta guaššvärvidega. Poisi lemmikaine on tööõpetus, kuid huvitavaks peab ta ka kunstiõpetust. «Vahel kodus ka võtan pintsli kätte ja joonistan,» sõnas ta.

Tunnustatud said edaspidiseks tublisti indu. «Sain kinnitust, et veidi oskan joonistada ja julgen ka edaspidi võistlustel osaleda,» sõnas Beryt. «Minule andis tunnustus enesekindlust juurde,» ütles Virgo.

Kahjuks ei saanud kumbki Tallinnas auhinnatseremoonial osaleda, kuna samal päeval käidi klassiekskursioonil Lätimaal.

Kunstiõpetuse õpetaja, juhendaja Gerta Vister oli õpilaste üle väga rõõmus. «Supersaavutus, et pea mitme tuhande hulgast nende joonistused võidutööde hulka valiti. Mõlemal oli väga äge töö, õpilased olid tublid.»

Tema sõnul on ikka õpilasi, kellele kunst südamelähedane. Valga põhikoolist saadeti joonistusvõistlusele nelja õpilase tööd, lisaks kahele võidutööle valiti näitusele Tallinnas Kenno Hõppõ joonistus.

Kunstivõistluse 4–12aastaste lastele korraldasid Euroopa Parlamendi infobüroo Eestis ja ajakiri Täheke seitsmendat aastat, seekord oli teema «Euroopa rikas loomariik». Laekus 1820 tööd, mille hulgast valiti näitusele üle 200, nendest omakorda 55 võidutööd.

Näitus avati Tallinnas Euroopa Liidu infokeskuses 7. detsembril, siis anti üle ka Eestist valitud Euroopa Parlamendi saadikute, ajakirja Täheke ja Tallinna loomaaia välja pandud eripreemiad. Väljapanek jääb avatuks märtsi lõpuni.

Infoboks:

NÄITUSETÖÖD VALGAMAALT

Virgo Park «Jääkaru»
Beryt Paidra «Sebrad»
(Valga põhikool, juh Gerta Vister)

Kenno Hõppõ «Jaanalind» (Valga põhikool, juh Gerta Vister)
Robin Värk «Kilplutikas» ja Ain Erik Veemees «Põderpõrnikas» (Otepää gümnaasium, juh Merlin Jalajas)
Taavi Univer «Peoleo on ilus lind» (Aakre lasteaed-algkool, juh Liina Laaser)

Allikas: Euroopa Liidu infokeskus