Birgit Õigemeel võlub oma siiruse ja lihtsusega

Neljapäeval anti üle maakonna üks auväärsemaid tiitleid „Raplamaa aasta tegu 2012“ ja seitsmeteistkümne nominendi seast osutus valituks sel suvel Kohilas etendunud kogukonnamuusikal „Veterahva needus“, milles üht peaosalist, enesekindlat mustlasnaist, kehastas lauljanna Birgit Õigemeel.

Suvine etenduses kaasalöömine on 24-aastasel naisel hästi meeles. Ta oli ainus professionaalne naislaulja, kes tükis kaasa lõi. Kaks kuud kestnud prooviperioodil sai ta kohapeal käia mustlasnaise rolli õppimas vaid pühapäeviti ja sellist mahvi kui teistel kogukonnamuusikalis osalejail, tal polnud. Ühislaulude proovides sai praegu pealinnas elav Birgit kiire elutempo juures kaasa teha vaid kolmel korral.
Kuna Birgit ei viibinud kohapeal nii palju kui teised, jäi tema jaoks lavatagune elu pealiskaudseks ning igasugu seigad, proovide ponnistused ja raskused nägemata. Huvitav oli ikkagi ja nii suure projekti puhul tuleb midagi alati ette. Birgit meenutas, et algul oli raske toime tulla mustlaslaagris oleva hobusega, kel etenduses samuti kandev roll täita, sest… ta pelgas ansamblimuusikat. Lõpuks aga harjus ja kõik sujus plaanipäraselt.

Loe pikemalt 15. detsembri Raplamaa Sõnumitest