Tartu tantsuklubi kutsub talendid Tartusse

Fotol esiplaanil viiuldamas vasakult Helin Pihlap, Valev Laube ja Krista Sildoja 2010. aastal toimunud 12. rahvapillilaagris Võrumaal Kuutsil.
Foto autor: Tiit Blaat

19. detsembril 2012 kell 20.00-24.00 toimub Tiigi seltsimajas (Tiigi 11, Tartu)  käesoleva aasta viimane Tartu tantsuklubi, kus saavad kokku rahvamuusikud, kes tulevad pühadeks Eestisse ning õpetajad ja õppurid, kes sõidavad pühadeks oma kodudesse.

Seekord on lava Mooste Rahvamuusikakooli õpetajate ja Võrumaal toimuva rahvapillilaagri õpetajate ning õpilaste päralt, kelle seas on mitmeid südikaid õpetajaid ja andekaid õpilasi. Mängitakse 19. sajandi teise poole ja 20. sajandi alguse külapidude tantsumuusikat Eestist ja võõrsilt.

Teiste hulgas musitseerivad Ann Maria Piho (väikekannel), Elsa Trumm (viiul), Hans Mihkel Vares (mandoliin), Helin Pihlap (viiul), Jalmar Vabarna (kirarr, karmoška), Kadri Giannakaina Laube (viiul, lõõtspill), Kaisa Kuslapuu (torupill, tinaviled), Krista Sildoja (viiul), LauraKruusamäe (viiul), Mihkel Sildoja (viiul), Raivo Sildoja (viiul), RutiKirikmäe (karmoška), Tiit Blaat (karmoška), Toomas Ojasaar (lõõtspill, karmoška), Valev Laube (viiul) ja Ülo Saaremõts (karmoška, lõõtspill).

Krista Sildoja, Raivo Sildoja ja Toomas Ojasaar on 2012. aastal loodud Mooste Rahvamuusikakooli hingedeks ja õpetajateks ning  ühtlasi on nad aastaid olnud augustikuise Võrumaa rahvapillilaagri õpetajateks.

http://moosterahvamuusikakool.blogspot.com/p/opetajad.html

Kadri Giannakaina Laube on korraldanud rahvapillilaagrit Võrumaal juba viimased 14 aastat, mis on oodatuim laager erinevas vanuses
rahvamuusikasõprade seas. See laager pakub hea võimaluse oma teadmiste arendamiseks sõltumata vanusest või eelnevast pillioskusest tänu individuaaltundidele ja eritasemelistele rühmaõpetele. Järgmine, 15.  Rahvapillilaager Võrumaal, toimub taas Mõniste koolis 13.-18. augustil 2013.

http://www.pillilaager.webs.com
http://www.facebook.com/pillilaaager?fref=ts

Kõik rahvamuusikahuvilised on teretulnud tantsuklubisse koos sugulaste või sõpradega, kuna üheskoos on märgatavalt lõbusam tantsides aega veeta. Palume enda heaolu tagamiseks kaasa võtta külakosti teelauale ja vahetusjalanõud.

Pilet 2 eurot.

Osalemine on tasuta pillimängijatele, lastele ja rahvarõivastes külastajatele.

Tartu tantsuklubi toimumisajad 2013. aastal: 2. jaanuaril, 16. jaanuaril, 30. jaanuaril, 13. veebruaril, 27. veebruaril, 13. märtsil, 27.märtsil, 10. aprillil, 24. aprillil, 8. mail, 22. mail, 11. septembril, 25. septembril,9. oktoobril, 23. oktoobril, 6. novembril, 20. novembril, 4. detsembril ja 18. detsembril kell 20.00-24.00 Tiigi Seltsimajas (Tiigi 11, Tartu).

Lisainfo:  tel +372 5560 2102, e-post triinu.nutt@gmail.com