Saare laat Tallinnas Sadama turul

Täna ja homme vallutavad Tallinna Sadama turu Saaremaa ning Muhu väiketootjad, talunikud ja käsitöölised. Müüjaid peaks kohal olema 15.

Turu tegevjuht Liina Karron ütles, et idee saarlaste nädalavahetuseks tuli Sadama turu poolt, kuna koostöö saarlastega on kahe aasta jooksul olnud meeldiv ja tihe. “Mõni kaupmees on meil kohal iga päev. Tuleb ka lisada, et inimestel on suur huvi saaremaise vastu.”
Iga päev on Sadama turu letis Inge Uulitsa Epi talu hoidised, Mustjala sinep, Turuköögi eri tooted, kadakasiirup ja Sõrve Triinu pagaritooted. Rääkimata Saaremaa lihatööstusest, mida ei saa kuidagi väiketootjaks pidada.
“Sõrve Triin töötab nüüd meil,” lisas Karron. “aNii et ühe saarlase oleme suutnud ära kodustada. Taltsutada veel mitte.”
Kuressaare Turuköögis polnud perenaisel Fleur Sprenkil eile aega tühja juttu ajada, sest küpsetised tahtsid voolimist. “Teeme küpsetisi, inimesed saavad proovida tõelist saare kodust rukkileiba ja last but not least – loomulikult on kohal Derek ja tema lambalihaburgerid,“ vuristas ta nagu ravimireklaami ja ütles “head aega“. Saksa talupood leevendab rammusat lambalihasuutäit isetehtud jäätisega.

Inge Uulits täpsustas: “Epi talu käsitöötoidutooted ja -hoidised ning taimeteed on kohal laupäeval. Maitsta saab ka kõike. Pühapäeval olen Kadrioru Seltsi korraldataval laadal NOP-i kohviku hoovis (Köleri 1), seal saab niisamuti maitsta ja osta.”