“Tegusa Eesti” stipendiumi pälvis Rosma Haridusselts

Rosma Haridusseltsi juhatuse esimees Tiina Länkur (vasakul) ja Olympic-Online’i juht Priit Pajumaa. Foto: Rosma Haridusselts
Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku ja Olympic-Online’i poolt välja antava “Tegusa Eesti” stipendiumi pälvis waldorfpedagoogikat väärtustav MTÜ Rosma Haridusselts. Stipendium aitab Põlvamaal asuvat ainulaadset lasteaeda ja kooli opereerival haridusseltsil oma tegevust laiendada ning luua juurde kümme uut lasteaiakohta.

“Tegusa Eesti” stipendiumi asutas Olympic-Online koostöös Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustikuga 2012. aasta suvel, eesmärgiga panustada Eesti ühiskonna arengusse ning toetada uut tüüpi majandusmudelit – sotsiaalset ettevõtlust. Stipendiumeid antakse juba tegutsevatele algatustele, milles žürii näeb tugevat potentsiaali edasiseks arenguks.

Olympic-Online kasiinooperatsioonide juht Priit Pajumaa ütles žürii valikut kommenteerides, et Rosma Haridusseltsi kogemustepagas ja saavutused on märkimisväärsed. “Tegemist on väga nõutud haridusteenusega – lasteaia ukse taga on soovijate järjekord ning igal aastal kolib paar perekonda mujalt Eestist sinna kanti elama just selleks, et tuua oma laps Rosma lasteaeda või kooli. Olukorras, kus maapiirkondadest valdavalt ära kolitakse, on see oluline saavutus,” märkis Pajumaa. Ta lisas, et kuna Rosma Haridusseltsil on olemas selge arenguvisioon, otsustatigi seltsi toetada.

MTÜ Rosma Haridusselts suunab saadud toetuse uute lasteaia- ja töökohtade loomisesse, et hoogustada veelgi kohalikku arengut ning muuta waldorfpedagoogiline alusharidus Kagu-Eestis kättesaadavamaks enamate perede lastele.

Rosma Haridusseltsi juhatuse esimees Tiina Länkur ütles, et sotsiaalse ettevõtluse stipendiumil on laiem tähendus. “Kuna nõudlus waldorflasteaia teenuse järele kasvab, plaanime kodanikualgatuse korras tegutsevat lasteaeda laiendada ja stipendium annab meile selleks olulise toe. Kuid veelgi olulisem – tänu sellele saame näidata, et Eesti hariduskorralduses on võimalik positiivseid muutusi ellu viia koos tegutsedes, kaasates lisaks vanematele ja omavalitsustele ka ettevõtteid ning äriorganisatsioone,“ lausus Länkur.

MTÜ Rosma Haridusselts on 1989. aastal lapsevanemate initsiatiivil rajatud kodanikuühendus, mis korraldab waldorfkooli ja waldorflasteaia tegevust ning on mitmete laiemate algatuste eestvedajaks. Johannese Kool ja Lasteaed Rosmal pakub sel aastal haridusteenust 80 lapsele 11 omavalitsusest (Põlva-, Võru-, Valga- ja Tartumaalt). Rosma Haridusseltsi õppekava on riiklikult tunnustatud. Rosma Haridusselts annab tööd 20 inimesele, millega on üks suuremaid tööandjaid Põlva vallas.

Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustik on Eestis tegutsevate sotsiaalsete ettevõtete tugistruktuur, mille eesmärgiks on sotsiaalsete ettevõtete arvu, suutlikkuse ja mõju suurendamine Eestis, sotsiaalse ettevõtluse kui tegevusvaldkonna väärtustamine ühiskonnas ning soodsa keskkonna loomine alustavatele ja tegutsevatele sotsiaalsetele ettevõtetele. Sotsiaalse ettevõtluse põhieesmärgiks ettevõtlustulu teenimise kõrval on ühiskonnale ja inimestele kasulike hüvede loomine.

Lisainfo: Riinu Lepa, Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige, tel: 534 94120, http://sev.ee/esileht/