Roheline Värav on taas valla

Kodumaiseid keskkonna-ja loodusuudiseid koondav veebiportaal Roheline Värav on taas avatud. Uuenenud veebilehte näeb aadressil www.rohelinevarav.ee.

Rohelise Värava portaalist leiab ülevaate päevakajalistest keskkonna- ja loodusuudistest ning artiklitest, mis pärinevad mitmetelt keskkonnaorganisatsioonidelt, loodus- ja teaduslehekülgedelt, online ajalehtedelt ning valitsusasutustelt.

“Rohelises Väravas on keskkonna- ja loodusvaldkonnas toimuv niiöelda peo peal – kiirelt ja lihtsalt ühest kohast kättesaadav,” selgitas Rohelise Värava eestvedaja Mariliis Tago. “Meie eesmärk on pakkuda loodushuvilisele lugejale sõbralikku keskkonda, kus teda ootavad alati ees teemakohased uudised ning puudub liigne infomüra,” lausus Tago.

“Mul ja ilmselt ka paljudel teistel Eesti keskkonnaajakirjanikel on hea meel selle üle, et Roheline Värav pärast väikest puhkust taas jätkab. Tegemist on portaaliga, kus loodusteemade vastu huvi tundvad inimesed saavad vajaliku info kenasti kätte, ilma et nad peaksid võrguavarustes lõputult ringi kolama,” arvas teadus- ja keskkonnaajakirjanik Sven Paulus. “Olen ikka ja jälle leidnud Rohelisest Väravast väärt infot näiteks ürituste kohta ja samuti häid teemasid, mida laiema publikuga jagada,” lisas Paulus.

Lisaks uudiste edastamisele pakub Rohelise Värava portaal võimalust kõigile loodushuvilistele enda mõtteid vahetada. Uuendusena on Rohelises Väravas avatud arvamuste rubriik „Roheline sahtel“, kuhu on oodatud kõik huvilised oma arvamusi, videosid, lugusid, pilte ja kommentaare laiema avalikkusega jagama.

Rohelises Väravas on ka sündmuste kalender, mille abiga saab end jooksvalt kursis hoida oluliste koolituste, foorumite, seminaride, näituste ning muude keskkonna ja loodusega seotud üritustega.

Roheline Värav on tegutsenud erinevates vormides, nii veebilehe kui ka ajalehena, alates 1999. aastast. Varasemad Rohelise Värava artiklid on kättesaadavad ka uue portaali kaudu.

Rohelise Värava tegevust korraldab SA Eestimaa Looduse Fond. Uue värava ülesehitamist toetas BLRT Refonda OÜ.