Bioneer.ee asub vabatahtlikke toimetuseks koondama

Kas Sa põled soovist midagi ära teha? Kas Sa tahad muuta Eesti meediamaastikku mitmekülgsemaks? Kas Sa hoolid keskkonnast? Kas Sa ihkad saada ajakirjanduskogemust ja olla osa suuremast tiimist? Kas Sa usud üksiku inimese panusesse? Kas Sa otsid arendavaid väljakutseid? Kui jah, siis võib Bioneeri toimetus olla just Sinu võimalus.

Bioneer.ee toetab kodanikuajakirjanduse väljaandena aktiivset eluviisi, keskkonnahoidu ja arutlevat ühiskonda. Eeskätt vabatahtlike kirjutajate kaasabil valmiva väljaandena kutsume oma meeskonda kõiki huvilisi, kel soov testida end ajakirjaniku rollis, meeskonnatöös või probleemidele lahenduste otsijana. Käesoleval sügisel ootavad Bioneeri muutused. Kodanikuühiskonna Sihtkapitali toel hakkame rohkem tegelema vabatahtlike koondamise, koolitamise ja meeskonnatöö arendamisega. Meie eesmärk on läheneda koostöölise kodanikuajakirjanduse mudelile ja vähendada mõttekaasluseta sündinud lugude mahtu. Kaks pead on ju ikka kaks pead.

Lisaks novembris algavale praktilise ajakirjanduse koolitustsüklile alustame autorite nõustamisega ning vabatahtlikele mitmekesisemate väljundite pakkumisega.

http://www.bioneer.ee/tegutse/vabatahtlikud_kaasautorid

Kodanikumeedia kanal Bioneer kutsub vabatahtlikke arutelule Tallinnas 2. novembril kell 18 Sotsiaalkeskus Ülase12
Oleme suvel väiksema seltskonnaga mõtisklenud selle üle, kuidas Bioneer võiks toimida, kuhu areneda ja mida pakkuda nii kaasa löövatele inimestele kui ühiskonnale laiemalt. Sooviksime neid mõtteid ka Sinuga läbi arutada. Tegelikult on oluline ju ikka see, mida meie inimesed Bioneeris teha tahavad ja teha suudavad.

Toimetuse mõtted on liikunud selles suunas, et võiksime kodanikuajakirjanikena hakata käsitlema tõsisemaid teemasid, olla järjepidevamad – hoida rohkem silma peal erinevatel arengutel ning otsida kontakti Eesti inimeste ja nende kogemustega. Et keskkonnaküsimused on inimühiskonnast lahutamatud, sooviksime ka rohkem kodanikuühiskonna toimimist avada. Oluliseks peame õppimist – õppimist üksteiselt ja inimestelt, kellega kokku puutume. Seetõttu soovime hakata ka rohkem omavahel suhtlema, lugude ideesid läbi arutama, kirjutajatele tagasisidet andma ja omavahel koostööd tegema. Kes teab, mis sellest kõik võib sündida? Ehk saame mõnele nähtusele või probleemile tähelepanu juhtida hoopis teises vormis?

Enne kui me rongi rööbastele seame, soovime Sinuga neid mõtteid eelseisval arutelul testida ja uurida, mis on see, milleks Sina valmis oled ja mida Bioneerilt ootad. Vaatame üle senistelt vabatahtlikelt kogutud tagasiside ja peegeldame oma kogemust selle valguses. Teeme ajurünnakuid, et panna paika täpsemad plaanid Bioneeri ja selle sisemise koostöö edendamisel.

Palun anna oma osalemisest Tallinna mõttetalgutel teada: http://www.bioneer.ee/tegutse/bioneeri_mottetalgutele_registreerumine
Kui Sa ei saa tulla Tallinnasse ja eelistad kohtumispaigana Tartut, siis anna sellest teada Maie Kiiselile (maie.kiisel@ut.ee, 5169933). Kui on huvilisi, saame teha eraldi kohtumise ka Tartus.
Bioneeri vabatahtlike koolitamist toetab Kodanikuühiskonna Sihtkapital.

Mis koht on Sotsiaalkeskus Ülase12?

2011. aasta kevadel Tallinnas uksed avanud Sotsiaalkeskus Ülase12 on kohalike inimeste poolt käima lükatud mitteformaalne ja mittetulunduslik projekt, mille peamine eesmärk on pakkuda inimestele ning erinevatele liikumistele võimalust koguneda, suhelda ning organiseeruda. Sotsiaalkeskuses toimuvad erinevad üritused sh. taimetoidu (vegan) õhtusöögid, filmiõhtud, aruteluringid, kontserdid, maleõhtud, tasuta asjade pood ning samades ruumides tegutseb ka alternatiivne, anarhistlikule ning antiautoritaarsele kirjandusele keskenduv raamatukogu koos internetiühendusega. http://www.ylase12.org/index.php/asukoht-ja-kontakt